RUSLAN GUAŞO DAVASINDA KARAR KESİNLEŞTİ: ADALETSİZLİK MEŞRULAŞTI

0
535

Ruslan Guaşo’nun 16 Ekim’de görülen davasında 10 bin rublelik ceza kararı kesinleşti. Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan Guaşo, hakları adına mücadeleye devam etmek için açlık grevini sonlandırdığını bildirdi.

Krasnodar’da görülen davaya katılmak üzere yola çıkan Guaşo destekçilerinin yolu polisler tarafından kesildi. Polis, Kabardey-Balkar’dan gelen heyeti ve Adigey’den Şamsudin Neğuç’u gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar 5,5 saatin ardından serbest bırakıldı.

Guaşo’nun avukatı Marina Dubrovina duruşmanın olağanüstü güvenlik önlemleri altında görüldüğünü söyledi. Duruşmanın yarım saat sürdüğünü belirten Dubrovina, “Mahkeme heyeti alelacele kararı bildirdi çünkü sonuç önceden biliniyordu. Bu, apaçık adaletsizlik çünkü hiçbir delil yoktu” dedi. Dubrovina’ya göre mahkemenin kararı, Adigelerin kutsal ağaç altında dua etmesinin artık fiilen yasaklanması anlamına geliyor.

Destek için Abhazya’dan gelen heyetten Şalva Ankvab 20’den fazla destekçinin Adigey’de gözaltına alındığını belirterek, “Onu desteklemeye devam edeceğiz, o bir Abhazya kahramanı. Mahkemenin kararını kabul etmiyoruz” dedi.

Ruslan Guaşo’nun akrabası Aslan Guaşo, “Hiç kimse Çerkeslerin dua etmesini yasaklayamaz. 21 Mayıs’ta yine o ağacın altında olacağız” diye açıklama yaptı.

Mahkeme kararının ardından konuşan Ruslan Guaşo ise “Engellenmelerine rağmen beni desteklemek için mahkemeye giden insanları gördüm. Çerkeslerin birlik içinde birbirlerini desteklemeye hazır olduklarını anladım. Bu çok değerli” ifadesini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz