MEB’den kitap “Ahlak dayakla öğretilir”

0
551

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB)Etkili Öğretmenlik Projesi kapsamında dağıttığı “Felsefeden Tecrübeye-Etkili Öğretmenlik” adlı kitapta bulunan Prof. Dr. Mehmet Kaplan’ın yazmış olduğu ‘Gençlik meselesi’ adlı makalede “Anneler ve babalar çocuklarına ahlak ve adabın temellerini icabında dayakla öğretirler” ifadeleri yer alıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kaplan’ın yazdığı makaleye değinerek, “Aynı yazar, Türkiye’de okuma yazma bilemeyenlerin, okula gidenlere göre daha terbiyeli ve ahlaklı olduklarını da söylüyor. Milyonlarca okur-yazar, böylece ahlaksız ve terbiyesiz olarak ilan ediliyor” dedi.

Yarkadaş kitaba ilişkin şunları söyledi: “Eğitim Bir Sen’in hazırladığı kitapta şeriat övülüyor, komünizm eleştiriliyor. Böyle bir kitabın, okullarda işi ne? Solcu-sosyalist düşünceye sahip öğretmenler, düşüncelerini açıklamaya zorlanıyor. Öğretmen komünizmi savunsa dert, savunmasa dert… Şeriatı eleştirse, dinsizlikle suçlanması da cabası… Hiç kimse düşüncelerini açıklamaya zorlanamaz. Böyle bir kitabı, ‘örnek çalışma’ diye dağıtmak, cumhuriyete ve laikliğe savaş ilanıdır. MEB’in yaptığı her açıdan Anayasa’ya aykırıdır.”
“Kitabı fişleme aracı olarak kullanacaklar”
Yarkadaş, kitapta yatılı okullarda öğrenim gören öğrencilerin “bozulmaya müsait” olduğunun yazılı olduğunu belirtti. Yarkadaş kitapla birlikte “Değerlendirme Formu” dağıtıldığını da belirterek “Belli ki; bunu bir fişleme aracı olarak kullanacaklar. Öğretmenleri düşüncelerini açıklamaya zorlayarak, yeni bir sürgün ve işten atma operasyonunun zeminini hazırlayacaklar” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz