Muğla’da Kafkas Derneği kuruldu

0
867

“Bahara Merhaba” etkinlikleriyle 2006 yılından beri her yıl katılanları artarak bir araya gelen Fethiye’deki Çerkesler, kurucu üye olarak yer aldıkları Muğla Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ilk genel kurulunun turizm sezonunun ardından ekim ayında yapılacağını belirttiler.
Fethiyeli Çerkesleri temsilen sorularımızı yanıtlayan Azmi Yılmaz şunları söyledi: “Bizler yurdun çeşitli yerlerinden gelerek Fethiye’ye yerleşen Çerkesler olarak amacımız, yok olmakta olan kültürümüzü ve dilimizi bizden sonraki nesillere aktarmak ve bu konuda kanunların ve anayasanın bize verdiği haklardan yararlanmaktır. Bu haklardan yararlanmak için de dernek olmazsa olmazımızdır. Bunun için Muğla’daki soydaşlarımızdan gelen teklife olumlu bakıp dernekleşme yoluna gittik. Muğla Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan dil kursunu Fehiye’de de açmak istiyoruz. İleride Muğla’nın ilçelerinde ve Fethiye’deki okullarda Çerkesçe sınıflarının açılması için çaba sarf edeceğiz. İlk genel kuruldan sonra Fethiye temsilciğimizi de oluşturmayı hedefliyoruz.”
Derneğin ilk etkinliğinin 14 Nisan’daki kahvaltı olacağını dile getiren Yılmaz, Muğla il ve ilçelerinde yaşayan tüm Çerkesleri, özellikle de gençleri etkinliklerine davet ettiklerini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz