Kafkasyalı iş insanları buluştu

0
725

Orhanlı Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Kafkasyalı iş insanlarının katıldığı istişare toplantısı, Balıkesir Basti Otel’de yapıldı.
10 Kasım’da gerçekleştirilen ve Kafkasyalı iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Kafkas Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (KAFSİAD) Başkanı Cihan Kılınç, İstanbul Adige Xase Dernek Başkanı Metin Şahin ile Balıkesir Dağıstan Dernek Başkanı Osman Göçmez ve iş insanları katıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren Orhanlı Çerkes Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, amaçlarının Kafkasyalı iş insanları arasındaki ticari işbirliğini arttırmak olduğunu söyledi.
Aydemir, “Kafkasyalı iş insanlarıyla ilk toplantımızı Balıkesir’de yaptık. Aralarındaki ticareti arttırmak, iş ve güç birliği sağlamak istiyoruz. Bunun yanında Çerkeslere dönük istihdam projelerimiz var. Toplantıda bunları konuştuk. Bir sonraki toplantımız uluslararası düzeyde olacak. Dünyanın çeşitli bölgelerindeki Kafkasyalı iş insanlarını Balıkesir’de bir araya getirmek istiyoruz. İlk toplantımıza destek verip katılan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz