‘Abhazya Günleri’

0
755

Bursa Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu’nun düzenlediği ‘Abhazya Günleri’ etkinliği yoğun bir katılımla Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Yapılan etkinliğe; Abhazya Cumhuriyeti milletvekilleri Astamur Logua, Bebiya Vianor ve Natali Smır, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilcisi Vadim Haraziya, yardımcıları Cansuh Lazba ve Astamur Bagateliya, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Atanur Akhusba ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve parti yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu Koordinatörü Burhan Kurtulmuş ve ULUKAF Başkanı Abdullah Khanayev katıldı.
Sabah saatlerinde kültür merkezinde başlayan program; Abhaz yemeklerinin ikramı ve Abhaz El Sanatları, tarihi kamalar ve ulusal kıyafetler sergisi açılışı ile devam etti.
Daha sonra başlayan sempozyumda konuşmacılar; Abhazya’nın dününü ve bugününü anlatarak, gelecekte Abhazya’nın Türkiye için vazgeçilmez bir komşu olacağını belirttiler. Abhazya’nın jeo-politik konumu, Anadolu ile olan tarihi bağları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşaması ve olgunlaşma döneminde aldığı roller göz önüne alındığında Türkiye’nin siyasi olarak Abhazya’yı mutlaka tanıması gerektiği vurgulandı.
Programın akşam bölümünde ise Tülin Çyipha ve Gupse Seda Özdemir’in söylediği şarkılarla izleyiciler keyif dolu anlar yaşadı. (abhazfederasyonu.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz