Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Abhazya Günleri’

Bursa Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu’nun düzenlediği ‘Abhazya Günleri’ etkinliği yoğun bir katılımla Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Yapılan etkinliğe; Abhazya Cumhuriyeti milletvekilleri Astamur Logua, Bebiya Vianor ve Natali Smır, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilcisi Vadim Haraziya, yardımcıları Cansuh Lazba ve Astamur Bagateliya, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Atanur Akhusba ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve parti yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu Koordinatörü Burhan Kurtulmuş ve ULUKAF Başkanı Abdullah Khanayev katıldı.
Sabah saatlerinde kültür merkezinde başlayan program; Abhaz yemeklerinin ikramı ve Abhaz El Sanatları, tarihi kamalar ve ulusal kıyafetler sergisi açılışı ile devam etti.
Daha sonra başlayan sempozyumda konuşmacılar; Abhazya’nın dününü ve bugününü anlatarak, gelecekte Abhazya’nın Türkiye için vazgeçilmez bir komşu olacağını belirttiler. Abhazya’nın jeo-politik konumu, Anadolu ile olan tarihi bağları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşaması ve olgunlaşma döneminde aldığı roller göz önüne alındığında Türkiye’nin siyasi olarak Abhazya’yı mutlaka tanıması gerektiği vurgulandı.
Programın akşam bölümünde ise Tülin Çyipha ve Gupse Seda Özdemir’in söylediği şarkılarla izleyiciler keyif dolu anlar yaşadı. (abhazfederasyonu.org)

Yazarın Diğer Yazıları

Avni Lifij’in fotoğrafları 100 yıl sonra sanatseverlerle buluştu

1851.gallery, ünlü sanatçı Avni Lifij’in platin-paladyum baskı tekniğiyle üretilmiş fotoğraflarından oluşan "Affedersiniz ama sanat bir kodak fotoğrafı değildir. Ressam Avni Lifij’in Yeniden Hayat Bulan...

Boston Üniversitesi’nde bir Çerkes masalı

Karaçay-Çerkesli yönetmen, oyun yazarı, kukla sanatçısı ve sahne tasarımcısı Şaukh Evgeny İbragimov 11-16 Kasım tarihleri arasında Boston Üniversitesi’nde gösteri ve atölye çalışmaları yaptı. Üniversite...

Dijital kitap: ‘Dilin Yolu’

Tüm dünyada gündemin öncelikli sıralarına yerleşen eğitimde dijitalleşme çabaları sadece Çerkes cumhuriyetlerindeki eğitim kurumlarında değil Çerkes diasporasında da yürütülüyor. Çetav Merwan, Mışe Hun Su’ad, Ğuç’el’...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img