KAFFED’den bir ilk

0
1239

COVID-19 nedeniyle evde karantinada kalarak süreci atlatmaya çalışırken Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) bir ilke imza attı. YouTube kanalı üzerinden canlı sohbet toplantıları düzenleyen KAFFED’in yayınlarına ilgi büyük oldu.
25 Nisan’da Filiz Kaplan moderatörlüğünde Fahri Huvaj ile “Adige Bayrağı ve Adige Bayrağının Tarihi” başlıklı bir sohbet gerçekleştirildi.
2 Mayıs’ta düzenlenen canlı yayında Şamil Jane ile “Gönen – Manyas Çerkeslerinin Sürgünü” konuşuldu. Moderatörlüğünü Filiz Çelik’in yaptığı yayın sırasında çok fazla soru gelmesi nedeniyle yeni bir yayın yapılması konusu gündeme geldi.
9 Mayıs’ta gerçekleşen canlı yayında ise Ferit Domaniç’in moderatörlüğünde Kuşha Doğan ile sohbet edildi. Hizmetleri ve duruşu ile topluma örnek olan Kuşha Doğan’ın sohbeti belgesel niteliğindeydi, samimi anlatımı ile yaşadıklarını dinleyicilerle paylaşması ilgi çekti. Kuşha Doğan, yeni müzik çalışmalarının olup olmadığı konusundaki soruya, elinde derlediği bestelediği birçok eser olduğunu ve bunları kısa bir zamanda bir araya getireceğini dinleyicilere müjdeledi.
16 Mayıs’taki “156. Yılında Çerkeslerin Sürgünü” başlıklı yayının konuğu akademisyen ve yazar Fabio L. Grassi oldu.
22 Mayıs’ta Ömer Atalar moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Gençlerle Gelecek” başlıklı sohbetin konuşmacıları Gözde Duman (YILDIZKAF) ve Yakup Savaş (ANKARAKAF) idi.
23 Mayıs’ta ise Burcu Esenç ve Burak Esenç’in katıldığı “Bir Rüya Gördüm, Anlatsam da Anlamazsınız” başlıklı sohbet gerçekleştirildi.
Yüksek katılım sağlanan yayınlara KAFFED YouTube kanalından ulaşılabilir.

Haber: H. Okan İşcan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz