Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes peyniri tescilleniyor

0
1386

2020’nin ocak ayında Pınarbaşı Belediyesi tarafından coğrafi işaret başvurusu gerçekleştirilen ‘Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri’nin tescil çalışmalarında analiz aşamasına gelindi.
Pınarbaşı Belediyesi ve Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği organizasyonu ile yaklaşık 10 köy ve mahalle gezilerek Çerkeslerin yaptığı peynirlerden analiz için numune toplandı. Toplanan numunelerin çeşitli üniversitelerdeki analizleri sürüyor.
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, “Türkiye’de 14’ü yerel, 3’ü yabancı menşeli olmak üzere toplam 17 tescilli peynir bulunmaktadır. 28 peynir tescil başvurusu da sonuç beklemektedir.
Yöremize has özel bir lezzet olan Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes peyniri pazarda yerini bulacak, üretimi ile özellikle yöremiz kadınlarına istihdam sağlanacak, Pınarbaşı’nın kırsal ve yerel kalkınmasına katkıda bulunulacaktır” dedi.

PINARBAŞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, ÇERKEZLERİN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI UZUNYAYLA BÖLGESİNDE SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ BESİNİ OLAN ÇERKEZ PEYNİRİNİ TANITMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI. (TUFAN ORHAN/KAYSERİ-İHA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz