Rus milliyetçisi gazeteciye tepki

0
674

“Komsomolskaya PravdaKuzey Kafkasya” gazetesinde yayınlanan, gazeteci Yegor Kholmogorov ile yapılan, “Özerk bölgeler ve cumhuriyetler kaldırılmazsa Rusya’yı ikinci bir çöküş ve dağılma bekliyor” başlıklı röportaj tepki uyandırdı.
“Genellikle ‘ulusal cumhuriyetler’ kavramından vazgeçmeliyiz ve ilk adım olarak çoğunluğun Rus olduğu bölgelerde bu oluşumları ortadan kaldırmalıyız” gibi cümlelerin geçtiği, halkların ‘daha yüksek’ ve ‘daha düşük’ kategorilere ayrıldığı röportaj bir süre sonra yayından kaldırıldı.
Rashid Mugu-emekli (Adigey Cumhuriyeti), Murat Temirov-gazeteci (Çeçenya Cumhuriyeti), Valery Hatajuko- (Kabardey-Balkar Bölgesel İnsan Hakları Merkezi), Aslan Shazzo-Bilgi ajansı “Natpress” (Adigey Cumhuriyeti), Alik Shashev-yazar (Kabardey-Balkar Cumhuriyeti) ve Avraam Shmulevich-siyaset bilimci (İsrail) 24 Mayıs’ta Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Adigey Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti savcılarına, devlet başkanlarına ve Komsomolskaya Pravda gazetesine mektup yazarak, “Bu makalede istenilen yapı ile tarihteki uygulamalara tekrar izin verilmiş olur ve soykırım devam ettirilmiş olur. Bu tür görüşlerin ülkedeki en büyük gazetede ifade edilmesi, bazı desteklerden yararlandıklarını göstermektedir. Bu açıklamamızla ve resmi başvurumuzla, makalede belirtilen görüşlerin Rusya Federasyonu devlet yetkililerinin politikalarına aykırı ve Rusya devletinin anayasal temellerine aykırı olduğunu ve bu mektubun Komsomolskaya Pravda sayfalarında yayınlanmasını ve gelecekte bu tür provokasyonların önlenmesini talep ediyoruz” çağrısında bulundu.
(www.natpressru.info)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz