Anadilde Jıneps’in Aralık 2020 sayısı yayında

0
825

Değerli okurlarımız,

Her ay dijital olarak yayımladığımız anadilde Jıneps’in Aralık 2020 sayısını sizlere e-posta yolu ile gönderdik.

Bu ayki sayımızı anavatandaki Adıge Mak (АДЫГЭ МАКЪ), Adıge Psale (АДЫГЭ ПСАЛЪЭ), Çerkes Heku (ЧЕРКЕС ХЭКУ) gazeteleriyle ortaklaşa hazırladık. Ortak sayımızın konusu 2020’ye damgasını vuran, tüm yaşamımızı etkileyen “koronavirüs”.

Bu ay koronavirüs haber ve yazılarımızın yanı sıra Erol Gergin‘in hem “Haçeş Hikayeleri” adlı kitabının anadile çevrildiğini duyurduk hem de sayfa 5’te Jıneps (Жьынэпс) okurları için kalem aldığı “Нанэ, дадэхэр магъıр!” başlıklı öyküyü yayımladık.

Şair Gennadi Alamia‘ya sorularımızı Ataman Kucba yöneltti. Sayfa 11’de.

Ana gazetemizin Aralık 2020 sayısında yayımlanan, Serap Canbek imzalı Miraç Duğ söyleşisini Şengül İyigün sizler için anadile çevirdi.

Anavatandaki kadın gazetecilerle söyleşi dizisi hazırlayan Erdoğan Yılmaz’ın bu ayki röportajı Abazaşta (Абазашта) Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kul Fardaus ile.

Türkçe ana gazetedeki Osetlerin Sesi sayfamızı Ufuk Güneş, Vaynakhların Sesi sayfamızı da A. Kadir Polat anadilde Jıneps’te sürdürüyorlar.

Kasım sayımızdaki bulmacanın doğru cevaplarını yollayan okurumuz olmadı. Bu ay da sizinle bir bulmaca paylaşıyoruz. Bulmacayı çözüp cevaplarını jinepsgazetesi@gmail.com adresine gönderen ilk okurumuza, Adeje Ayça Atçı’nın (kazanan kişinin adına imzalı) “Kağıttan Gemiler” adlı kitabını ulaştıracağız.

Ürdün’den yayımlanan Nart TV’nin yılbaşı programı duyurusu 8. sayfamızda. Kaçırmayın.

İyi yıllar dileklerimizle…

JINEPS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz