Nart Akademi seminerleri devam ediyor

0
935

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) bünyesinde 2010 yılından itibaren gençlere yönelik eğitim çalışmaları yürütmeye başlayan Nart Akademi’nin 2021 yılı etkinlikleri devam ediyor.

25 Mart’ta “Diaspora Çerkeslerinin Kimlik İnşası” başlığı ile gerçekleştirilen seminer, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Kültürlerarası Siyaseti Jean Monnet Kürsüsü Başkanı, Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi Direktörü ve Türkiye Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya tarafından verildi. Göçmen, kültür, diasporalar tanımlarının yanında ‘öteki’ tanımına da dikkat çeken Kaya, modernleşme, sanayileşme, kentleşme ve küreselleşme süreçlerinin bir köksap (rhizome) misali çok köklü olmayı beraberinde getirdiğini söyledi.

8 Nisan’da İstanbul Okan Üniversitesi Rusça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Murat Topçu tarafından verilen seminerin başlığı “1864 Sonrası Rusya’nın İskân Politikası” idi. Murat Topçu, görseller ve dönem haritaları eşliğinde sürgün öncesi ve sonrasında Rusya’nın kolonizasyon ve iskân politikalarını anlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz