Neler oldu?

0
474

Kışanak’a Clara Zetkin Ödülü

Almanya’da 2007 yılında verilmeye başlanan “Clara Zetkin 2021 Onur Ödülü”nün bu yıl sahibi, tutuklu eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, haberi sosyal medya hesabından duyurdu: “Clara Zetkin 2021 Onur Ödülü Sevgili Gültan Kışanak’a verildi. Kendisini tebrik ediyoruz. İçeride dışarıda kadın dayanışmamızla hep birlikte erkek egemen düzene karşı mücadelemizi sürdüreceğiz!” (Bianet)

 

Yeşiller Partisi’nden imza kampanyası

Kurulması dokuz aydır engellenen Yeşiller Partisi, aralarında yazar, akademisyen, siyasetçi, aktivist, sanatçı ve gazetecilerin olduğu 334 kişinin de destek verdiği, “Yeşiller Partisi’nin Önünden Çekilin” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası hakkında yazılı bir açıklama yapan Yeşiller Partisi, her türlü resmi prosedüre uygun şekilde 21 Eylül 2020’de İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını ve kuruluşun tamamlanması için ihtiyaçları olan “alındı belgesi”nin kendilerine verilmediğini belirtti.

 

Kobane Davası

İŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırıları üzerine gerçekleşen 6-8 Ekim Kobane eylemleri gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal’ın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verildi.

Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da olduğu 75’i firari 108 sanığın ülke genelindeki bütün eylemlerden sorumlu tutulduğu iddianamede, sanıkların tamamının 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yargılamaya verilen ara sırasında bir grup, slogan atarak HDP’li vekillere saldırı girişiminde bulundu, kampüs dışına çıkarıldıklarında Ermeni toplumuna yönelik hakaret içeren sözler sarf etti.

 

AKP’de seçim endişesi

2023 seçimlerine doğru AKP içinde “taban kaygısı” yaşanmaya başlandı. Ekonomik kriz, “orta kesim” diye adlandırılan kesimin kur artışlarından olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle “AKP’nin giderek oy kaybettiğine” dikkat çekiliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, parti içinde “2023 AKP’nin son iktidar seçimi mi olacak? Jübileye mi hazırlanıyoruz” değerlendirmelerinin yapıldığı kaydediliyor. Parti yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “ekonomi ile ilgili görüşlerini paylaşmaktan geri durduğu, tartışmaya açılmadığı” dillendirilirken, AKP’nin yaptırdığı anketlerin “oy kaybı” nedeniyle artık paylaşılmadığına işaret ediliyor.

 

Validebağ Korusu

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’yla ilgili imar planı, mahkeme kararıyla durduruldu. Koruda nöbet tutan Validebağ Savunması grubu, yürütmenin durdurulmasına ilişkin karara rağmen koruda olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Anadolu Efes, Avrupa şampiyonu oldu

Anadolu Efes, THY Euroleague finalinde Barcelona’yı 86-81 yenerek 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu. Anadolu Efes, 25 yıl sonra Avrupa’daki ikinci şampiyonluğunu elde etti. Final Four’un en değerli oyuncusu ise sezonun da MVP’si olan Vasilije Micic oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz