‘Abhazya’nın renklerini size getirdim’

0
1427

Rusya’nın Ulyanovsk kentinde ağustos ayında düzenlenen Kontür Sokak Sanatı Festivali’ne Türkiye’den anavatanına dönen Abhazyalı sanatçı Kadir Tvanba da katıldı. “Ekoloji ve kültür” temalı festivalde Tvanba’nın çizimi Stasoy Caddesi’ndeki bir evin cephesinde yer aldı. Tvanba, fosil haline gelmiş bir ammonit kabuğu (soyu tükenmiş ammonitida takımından olan kafadanbacaklı yumuşakça), kırmızı şakayık ve dinozor tasvir etti.

Kompozisyonun resmedildiği evin sahibesi Elena Falleeva, Tvanba’nın eserine ilişkin şunları söyledi: “Tamamen farklı bir ülkeden bir sanatçının Ulyanovsk’un için sevilen yerlerine, tarihimize nüfuz edebilmesi ve tüm bunları dört başı mamur bir eserde dokuyabilmesi inanılmaz.”

Ulyanovsk-Kültürün Başkenti Vakfı Basın Merkezi’ne verdiği röportajda, sıcak ve parlak renklerle çalışmayı çok sevdiğini vurgulayan Kadir Tvanba, “Abhazya’nın renklerini size getirdim. Bir hafta boyunca üzerinde çalışmaktan da çok keyif aldım” diye ekledi. Sanatçı, Abhazya’nın kültürünü, kültüründeki nüansları, ritmini ve enerjisini bu renkler aracılığıyla aktardığını belirtti. Sohum’da ve Gudauta’da yaptığı mural çalışmalarıyla da beğenilen Tvanba, “Sokak sanatı izleyicisini galerilerden daha kolay bulur, insanlara daha yakındır” dedi.

2019’dan beri devam eden, bütçesi Ulyanovsk bölgesi tarafından karşılanan Kontür Festivali’ne bu yıl St. Petersburg, Izhevsk ve Sohum’dan sanatçılar katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz