Bartın’da çevrecilerin zaferi

0
1024

Bartın’ın Amasra ilçesi Çapak Köyü’nde Hattat Holding tarafından yapılması planlanan Hema Termik Santrali için hazırlanan imar planlarının sonuncusu da mahkeme kararı ile iptal edildi. 

Termik santrale izin veren son plan değişikliğinin de iptaliyle birlikte Bartın halkının kararlılıkla sürdürdüğü, onlarca dava açılan ve 16 yılı aşkın bir süredir devam eden mücadele zaferle sonuçlanmış oldu.  

  

Zorlu mücadele 

16 yıllık süreç boyunca zorlu bir mücadele yürüttüklerini belirten Bartın Platformu Yürütme Kurulu üyesi Erdoğan Atmış, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada, “İktidarın ve sermayenin karşımızda olduğu bir mücadeleydi. Zonguldak’ta kömür madenlerinin sağladığı iş olanakları dolayısıyla bir handikapımız vardı. Ona rağmen ortak bir mücadele ile başarıya ulaştık. Benzer sonuçları, Türkiye’deki ekolojik yıkımlara karşı yürütülen bütün mücadelelerde görürüz umarım” dedi. 

  

Halay ve horonla kutladılar 

Termik santrale karşı yıllardır sürdürdükleri mücadeleyi kazanan Bartınlılar, Bartın Platformu tarafından 20 Kasım günü organize edilen etkinlikte bir araya gelerek halay ve horonla zaferlerini kutladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz