KAFFED 10. Olağan Genel Kurulu

0
994
Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) 27-28 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen 10. Olağan Genel Kurulu’nda Prof. Dr. Şogen Ümit Dinçer başkan seçildi

İstişare Toplantısı 

Gelenekselleştiği üzere, Genel Kurul’un bir gün öncesinde, 27 Kasım Cumartesi günü İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. 

17 konuşmacının söz aldığı toplantıda, geçmiş toplantılara göre heyecan ve motivasyon eksikliği; bir süre sonrasında da salondaki sayıya yakın katılımcının salon dışı sohbeti tercih ettiği gözlemlendi. 

Almastı Kadın Hareketi’nden Hoşitı Didem Yılmaz’ın konuşmasından başlıklar: 

“14 Eylül itibarıyla istatistiklerden;  

KAFFED’e üye 56 derneğin sadece 4’ünde yönetim kurulu başkanı kadın. Yönetim kurullarındaki 465 üyenin 122’si kadın. 56 derneğin 15’inin yönetim kurulunda kadın üye yok. 

İstanbul Kafkas Kültür Derneği ve Ankara Çerkes Derneği’nde kadın temsiliyeti yüksek. 

KAFFED’in yeni dönem için aday listesinde 19 erkek, 10 kadın var.  

Kadın temsiliyeti iyi niyete bırakılamaz, eşitlik kavramı tüzüklerde, belgelerde yerini almalı, yazılı olmalı. Önceki KAFFED yönetimine tüzük değişikliği önerimizi iletmiştik, yeni yönetime de iletiriz. 

Yıldız Şekerci’nin başkanlığı gündeme geldiğinde ‘kadın thamade olur mu?’ tartışmaları yaşanmıştı, bu bir daha yaşanmamalı.” 

Ankara Çerkes Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Kajmıj Umut Kaya’nın konuşmasından başlıklar:  

“Diasporada gençlerden ne bekleniyor ama onlara nasıl davranılıyor? 

Bizim bakışımız ‘toy, hayalperest bakış’ olarak görülüyor. Tecrübe önemli elbette, farkındayız ama gençlik mücadelecidir, onlara daha çok fırsat tanınmalıdır. 

KAFFED Gençlik Komisyonu kurulmalıdır, kendi tüzüğü olan, uluslararası bağlantı kurabilecek… Gençlik Çalıştayları ile ilerleme kaydedemeyiz, yetmiyor. 

Gençler anavatana gönderiliyor, sonra unutuluyor, maddi manevi desteklemek ve sahip çıkmak gerekiyor. Gençliğin ruhu kayboluyor, onları kazanmalıyız. 

Xabze günün koşullarına uygun güncellenmeli. 

Almastı’ya teşekkür ediyoruz. 

Yeni yönetim kurulu bize fırsat, olanak tanımalı.” 

Genel Kurul 

Saygı duruşu ve Divan oluşumu ile başlayan Genel Kurul’da açılış konuşmasını, KAFFED Genel Başkanı Yıldız Şekerci yaptı. Şekerci, özeleştiri de içeren konuşmasında; ‘toplumun kavga dilinden bıktığını, barış dilinin hâkim olması gerektiğini’ ifade ederek net bir mesaj verdi: “Birbirimizin eksikliklerini tamamlayarak ilerlemeliyiz.” 

Protokol konuşmaları sonrası verilen aranın ardından gündem akışı takip edildi ve tek liste üzerinden yeni başkan ve yönetim-denetleme organları seçimi yapıldı. 

Delegelere 2019-2021 yılları “Faaliyet Raporu”nun yanı sıra “Dünya Çerkes Birliği XIII. Kongre Süreci Başkanlık Seçimi ve Yansımaları” dosyası da dağıtıldı. 

Başkan: Prof. Dr. Ümit Dinçer 

Yönetim Kurulu: Mutlu Akkaya, Turan Akın, Yasemin Oral, Murat Özden, Feriha Kankoç, Selçuk Ulutaş, Canberk Yaman, Doğan Yağan, Tülün Özgül, Cankat Acı, Jankat Yelbaşı, İlter Candemir, Meral Sevin, Nezihe Kayaoğlu. 

Yönetim Kurulu Yedek: Hakan Polat, Tuğçe Edizgil, Pelin Fidan, Fatih Emir, Yasin Durmaz, Davut Akbulut, Seyfi Tokuç, Özen Atçı, Gürol Beygiret, Okan Sarıaslan, Rıza Yavuz, Belida Önlü, Furkan Soyupak, Şenay Dalkılıç Çalışır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz