Konferans: ‘KadınErkekEşittirNokta’

0
575

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve her türlü ayrımcılıkla mücadele amacıyla sanat ve iş dünyasından 40 erkek ve 1 kadın tarafından 2018 yılında kurulan YANINDAYIZ Derneği’nin düzenlediği ‘KadınErkekEşittirNokta’ Konferansı, 24 Ekim’de İstanbul Sabancı Center’da gerçekleştirildi.  

Ataerkil düzeni mercek altına alan, sunuculuğunu Mert Fırat ile Yekta Kopan’ın yaptığı çevrimiçi konferansta toplumsal cinsiyet eşitliği, eşit eğitim imkânlarının sağlanması ve çocuk istismarının önlenmesi konuları tartışıldı.  

Açılış konuşmalarını YANINDAYIZ Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger, Champions of Change Coalition Strateji Direktörü Troy Roderick üstlenirken, balerin-oyuncu Lale Mansur ve orkestra şefi Cem Mansur onur konukları oldu. 

  

Toplumsal cinsiyet eşitliği oturumları 

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin farklı boyutlarının tartışıldığı konferansın ilk oturumunun moderatörlüğünü Nurcan Akad üstlenirken Beril Türkoğlu, Hasan Kürşat Akcan ve Murat Göç Bilgin ile ‘Erkeklik Halleri’ tartışıldı. 

Alin Taşçıyan, Burak Göral, İrem İnceoğlu’nun katılımı ve Gila Benmayor’un moderatörlüğüyle gerçekleşen oturumda ise ‘Senaryolardaki Eril Dil Kullanımı’ masaya yatırıldı. 

Evrim Kuran’ın modere ettiği ‘Sosyal Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ oturumunda Ece Başay, Nurseli Tamer ve Özlem Gürses ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin sosyal medyadaki yansımaları ele alındı.  

Programın son oturumunda ise Sedef Kabaş’ın sunumu ile Hasan Deniz, Kenan Çayır ve Selçuk Şirin ‘Eğitim ve Öğretilen Erkeklik’ konusunu tartıştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz