‘Konuşma Zamanı’

0
612

Meral Akkent, Şehlem Kaçar, Merve S. Öztürk ve Burcu Yılmaz’dan oluşan proje ekibinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Konuşma Zamanı: Kenti Kadın+’ların Sözü ve Sanatıyla Donatmak” başlığıyla düzenlediği billboard aksiyonu, sanal sergi ve kitap çalışması kamuoyuyla buluştu. 

Çalışmada, feminist hareketin sloganları temelinde İstanbul Sözleşmesi’nin ‘yaşatan’ önemini vurgulamak amacıyla, 57 amatör ve profesyonel sanatçının, feminist sloganlar için ürettiği eserlere yer verildi. 

Çalışmanın ilk aşamasında, feminist hareketin sloganlarından oluşan bir slogan havuzu oluşturuldu. Amatör ya da profesyonel kadın+ sanatçıların, bu havuzdan seçecekleri sloganı sanatsal yöntemle yorumlama daveti, açık çağrıyla duyuruldu. Çağrıya yanıt veren sanatçılar tarafından seçilen sloganın Türkiye’de konuşulan anadilleri arasından seçilen bir dil eşliğinde kullanılması için katılımcılar teşvik edildi. 

Feminist sloganların sanatsal yorumlarının ve Türkçe ile birlikte Türkiye’de konuşulan anadillerinden 18’inin yer aldığı tasarımlar 25 Kasım’da İstanbul ve Tunceli’de billboard aksiyonu ve sanal sergi ile paylaşıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz