‘Geçinmek istiyoruz’

0
559

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Artık yeter! Geçinmek istiyoruz!” sloganıyla Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitinge İstanbul ve çevre illerden binlerce emekçi katıldı. 

12 Aralık’ta gerçekleşen, Genel İş ve Birleşik Metal İş’in kitlesel katılım sergilediği mitingde Lastik İş, Nakliyat İş, Enerji Sen, Devrimci Sağlık İş, Sine Sen, DİSK Basın İş, Gıda İş, Dev Turizm İş, Limter İş ve Emekli Sen üyesi emekçilerin yanı sıra İstanbul Tabip Odası, EYT’liler, Birleşik İşçi Zemini ve Birlik Sendikası’ndan emekçiler de kortejlerle yürüyerek alandaki yerlerini aldı. 

Çok sayıda sosyalist örgütün de kortejlerle katıldığı mitingde, hükümete öfke ve emekçilerin mücadele coşkusu sloganlara yansıdı. Meydana sığmayan kitle, “Köleliğe karşı omuz omuza”, “Hükümet istifa” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. 

 

“Ülkeyi yöneten beylere göre her şey yolunda” 

İlkay Akkaya konseri ile başlayan mitingde programı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. 

“Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları arasında konuşmasını yapan Çerkezoğlu, konuşmasına “Patronundan daha fazla vergi ödemeye artık yeter diyenler, emeğine, ekmeğine ve memleketine sahip çıkanlar, bugün bu meydanda Kartal Meydanı’nda toplandık. Milyonlarca işçi adına, emekçi adına, emekli adına, geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına, iş bulamayanlar adına bu meydanı doldurduk hep beraber” diye başladı. 

1 Ekim’den beri her yerde ekonomik krizin ve pandeminin yükünü emekçilerin taşıdığını anlattıklarını belirten Çerkezoğlu, emekçilerin yaşadıkları ile ülkeyi yönetenlerin anlattıkları arasındaki büyük farka dikkat çekerek şunları söyledi: “Her gece uykuya dalmadan, yarın bu faturaları nasıl ödeyeceğiz, bu karakışı nasıl geçireceğiz diye düşünüyoruz. Her sabah yeni zamlarla, cebimizdeki paranın pul oluşuyla uyanıyoruz. Her gün yoksullaşıyoruz. Ama sevgili kardeşler, ülkeyi yöneten beylere göre her şey yolunda. Biz pahalılık diyoruz, zamlar diyoruz, geçinemiyoruz diyoruz, enflasyon diyoruz, TÜİK diyor ki enflasyon sadece %21. Biz işsizlik diyoruz, çocuklarımız işsiz diyoruz, onlar diyorlar ki işsizlik azaldı bu ülkede. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar ekonomi şahlanıyor diyorlar. 

Yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına teslim olmayacağız. Kara kışı işçi baharına çevireceğiz! Çünkü bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir. Biz çalışıyoruz… Biz üretiyoruz… Türkiye büyüdüyse payımızı istiyoruz.” (sendika.org) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz