İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı’ndan destek açıklaması

0
417

İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı, Abhaz vatandaşların sorunlarına yönelik bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“23 Temmuz 1992’de Abhazya Parlamentosu, çoğunluğun oylarıyla bağımsızlığını ilan etmiştir. O günden bugüne Abhazya Cumhuriyeti özgürlüğünü ve varlığını koruma adına büyük ve onurlu mücadele veren ve vermeye devam eden saygın bir ülke olarak dimdik ayakta durmaktadır. 

İstatistiki verilere göre Abhazya Cumhuriyeti dışında en büyük Abhaz nüfusu Türkiye’de yaşamaktadır. Uluslararası politik gerçekler sebebi ile ülkenin özellikle tanınma ve ekonomik ambargo ile alakalı sorunları bilinmektedir ve uluslararası siyasetin parçası olan hiçbir ülkenin de bu sorunları -en azından şu anda- tek başına çözebilmesi mümkün görünmemektedir. Bununla beraber, bizce, belirli insani hakların temini ve devamlılığının sağlanması adına adım atılması, ülkemiz siyasetinin Türkiye’de yaşayan Abhazlara adeta bir gönül borcudur.  

Bugün Abhaz kökenli vatandaşlarımızın Abhazya’ya seyahatinde yaşanan sıkıntılar, gerek maddi açıdan gerekse de zaman başta olmak üzere seyahat bakımından insanlarımıza zorluk çıkartmaktadır. Mesela Abhazya’nın başkenti Sohum’a uçak ile dahi direk gitmek mümkün olmamakta, öncelikle çift giriş-çıkışlı Rusya vizesi alınması gerekmekte, oradan da aktarmalı olarak Sohum’a gidebilmektesiniz ki deniz veya karayolu ile yapılacak bir seyahatin de zorluğu havayolu ile yapılacak olandan hiç de az olamamaktadır. 

İyi Parti Dış Politika Kurulu üyesi ve Avrupa Birliği Politikaları sorumlusu olarak, Abhazya’ya seyahat gibi temel insani desteklerin şu anda meclis çatısı altında, sonrasında da ülkemiz adına iktidarı devraldığımızda gereken adımların atılması için İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak partimiz çatısı altında calışmalar yapacağımızı ve yine insani çerçeve başta olmak üzere gerekli her konuda Abhaz kökenli yurttaşlarımıza destek olacağımızı belirtmek isteriz. 

İnsani açıdan ihtiyaç olan hiçbir sorunun çözümü zor değildir. Yeter ki çözüm iradesi ve isteği olsun”.  

(Düzce TV) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz