Kısa haberler

0
494

Amasya Çerkes Derneği kuruldu  

13 Mart 2022 tarihinde kurulan Amasya Çerkes Derneği, Hatuniye Mahallesi Yalı Sokak No: 42 adresinde etkinliklerini sürdürecek.  

  

Seminer  

İzmir Çerkes Kültür Derneği, 2 Nisan’da TMMOB Tepekule Kongre Merkezi’nde İzmir’de yaşayan Çerkes gençlerini bilgilendirmek amacıyla “insan hakları” konulu bir seminer düzenledi. 

  

‘Paylaşmak ve Dayanışmak’  

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin Meşbev ve Mafe ekiplerinin çocukları 2 Nisan’da “Paylaşmak ve Dayanışmak” temalı etkinlikte artık kullanmadıkları, kendileri için değerli eşyalarımızı birbirlerine vererek “kardeş, arkadaş” olma duygusunun hazzını yaşadılar. Etkinlik ritim çalışmasıyla sona erdi. 

  

Adigey’de yeni cami 

Adigey Cumhuriyeti’nde yeni bir cami hizmete açıldı. Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan’da açılışı yapılan cami Koşhable’de. 

  

Cherkes FM’den konser 

Türkiye’den Gülcan Altan’ın da katılacağı ve Cherkes FM’in organize ettiği konser 2 Haziran saat 20.00’de Moskova Vegas Belediye Binası’nda. 

  

“Bir Kafkasya Hikâyesi Başlangıç” 

Nart Destanları’ndan yola çıkarak hazırlanan “Bir Kafkasya Hikâyesi Başlangıç” projesi 11 Haziran’da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda seyirciyle buluşacak. 

  

Sinejan’ın şarkısı 

Toronto’da yaşayan Sinejan Özaydemir, söz ve müziği kendisine ait “Back Alive” adlı parçasını 2 Nisan’da dijital müzik kanallarında yayımladı. 

  

Çocuk şenliği 

Çocuklar 23 Nisan’da İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) “Bol oyunlu, ritimli, danslı, boy  amalı, eğlenceli bir şenlik” çağrısıyla dernek salonunda bir araya geldi. 

  

Ahakuytra & Riraşe Ensemble 

İstanbul Abhaz Kültür Derneği bünyesinde çalışmalarını yürüten Ahakuytra & Riraşe Ensemble, “7’den 77’ye” mottosuyla 14 Mayıs 2022 Cumartesi saat 20:00’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi salonunda sahne alacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz