Erdoğan hakkında suç duyuruları

0
447

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi protestocuları için kullandığı ‘sürtük’ ifadesi için CHP, İyi Parti, HDP ve sivil toplum örgütleri suç duyurusunda bulundu. 

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için şunları demişti: “Düşünün Dolmabahçe Valide Sultan Camisi’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük.” 

HDP Kadın Meclisi, Ankara Kadın Platformu üyeleri ve HDP’li milletvekilleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek AKP’li cumhurbaşkanı hakkında, “Hakaret”, “Suç işlemeye alenen tahrik”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme”, “Görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle suç duyurusu dilekçesini verdi. 

Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: 

“Bir gece yarısı tek başına aldığı bir kararla bir kadın kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi’ni feshedebileceğini düşünme cüretine sahip cinsiyetçi söylemleriyle meşhur iktidar yetkilisinin ‘sürtük’ kelimesiyle yine ilk olarak kadınları hedef aldığını tahmin etmek zor değildir. TDK’ye göre de her üç anlamı kadını hedef alan bir kelimenin kadınlara hakaret olarak kullanıldığını düşünmek için yeterince haklı ve somut sebebimiz bulunmaktadır.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz