Kabardey-Balkar sakinine terör soruşturması açıldı

0
332

Kabardey-Balkar’daki Soruşturma Komitesi, internette yayımlanan bir video nedeniyle yerel bir sakine ceza davası açtı, güvenlik güçleri şüphelinin terörizmi alenen meşrulaştırdığını belirtti. 

Soruşturmaya göre, 59 yaşındaki şüpheli, “Kamusal yaşamda aktif rol alıyor”. Video konuşmasında, şüphelinin Kuzey Kafkasya’daki terörizm ve ayrılıkçılığın yetkililerin çalışmalarını etkilemenin bir yolu olabileceği ve “benzer bir terör örgütü oluşturmak için belirli teröristlerin faaliyetlerine ilişkin olumlu bir değerlendirmeyi ifade etmek için konuşma tekniklerini kullandığı” iddia edildi. Soruşturmada, ”Uluslararası düzeyde terörist olarak tanınan kişilere karşı seyirciler arasında olumlu bir tavır oluşturma amacıyla teröristin faaliyetleri değerlendirildi” denildi. 

Şüpheli, beş yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Adı resmi olarak açıklanmadı, ancak hükümet yanlısı yayın yapan telegram kanalı Patriot KBR, şüphelinin Çerkes aktivist İbrahim Yağan olduğunu iddia etti.  

Ceza davasıyla ilgili iddialar İbrahim Yağan tarafından teyit edilemezken, gazetecilerin görüşme talebine de yanıt vermedi. (ghuaze.net) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz