KISA HABERLER

0
385

Dernek açılışı 

Amasya Çerkes Kültür Derneği’nin açılışı 2 Haziran’da yapıldı. Adres: Hatuniye Mah. Yalı Sok. No: 42 Amasya 

  

“Çerkesler” 

Samsun Çerkes Derneği’nin 4 Haziran Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Çerkesler” başlıklı gecede Şıble Kafkas Dans Topluluğu, Nart Çocuk Kulübü ve Adigey Cumhuriyeti Halk Sanatçısı Kuyşeko Sima sahnedeydi. 

  

Sezon finali 

Çerkes Kültür Evi’nin sezon sonu gösterisi gösterisi, 4 Haziran’da Beylikdüzü Yaşam Vadisi 1. Kısım’da 6 Mayıs Gençliğimiz Var sahnesinde yapıldı. Gösteride Elif Tokgöz’ün eğitmenliğinde çalışmalarını sürdüren dans grubu Kutıj, İTÜKAF ve AZAR Grubu danslarını sahneledi. 

  

Kafkas Çerkes Derneği 

Kafkas Çerkes Derneği’nin gösterisi, 4 Haziran akşamı Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlikte Nerit Kafkas Halk Dansları, Kayseri Kafkas Derneği Aşemez Halk Dansları ekiplerinin yanı sıra Oşhamafe Dans Grubu, Deju Gup, Maze Müzik Grubu ve Marem Gökhan Şen sahnedeydi. 

  

Dans ve müzik şöleni 

Samsun Çerkes Derneği’nin 4 Haziran’da düzenlediği sezon sonu gösterisinde Şıble Halk Dansları, Mezdegu Mahalli Halk Dansları Ekibi, Nart Çocuk Kulübü, Çerkes Halk Şarkıları Korosu ve akordeon kursiyerlerinin performansları sergilendi. 

Çerkeslerin tarihi ve kültürel geçmişleri ile ilgili sinevizyon gösteriminin de yer aldığı geceye Rahşan Erdoğan Yılmaz ile Kuşeko Sima’nın okuduğu şarkılar damga vurdu. 

  

Ceyhan’da yıl sonu gösterisi 

Ceyhan Kuzey Kafkas Kültür ve Eğitim Derneği, 5 Haziran’da yıl sonu etkinliği düzenledi. Murat Göğebakan Kültür Merkezi’ndeki gösteriye Çorum Kafkas Kültür Derneği Mazenef Mızıka grubu da katıldı. Etkinlikte Ceyhan Kuzey Kafkas Kültür ve Eğitim Derneği genç ekibi Tlepsh de bir gösteri sundu. 

  

Fethiyeli Çerkesler 

COVID-19 pandemisinden dolayı verilen uzun aradan sonra Fethiyeli Çerkesler bir araya geldi. Muğla Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Fethiye Temsilciliği’nin düzenlediği kahvaltılı buluşma, 5 Haziran’da yapıldı. Aksazlar Koyu’ndaki toplantıya Marmaris’ten misafirler ve Jineps Yayın Kurulu üyeleri de katıldı. Buluşma, ceug ile sona erdi. 

  

Gençlerden çağrı 

Denizli Kafkas Kültür Derneği Gençlik Kolları, 5 Haziran’da toplandı. Her pazar bir araya geldiklerini belirten topluluk, gençlere bu toplantılara katılmaları konusunda çağrı yaptı. 

 

Elbruz Halk Dansları Topluluğu  

Ankara Çerkes Derneği’nin Elbruz Halk Dansları Topluluğu, 8 Haziran’da Hamamönü’nde sahneye çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamındaki etkinlik Genç Sahne’de gerçekleşti. 

  

İKKD gösterisi 

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) yıl sonu gösterisi 10 Haziran’da Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlendi. 

  

Jıle Çocuk Kulübü  

Ankara Çerkes Derneği geçen aylarda ilkini gerçekleştirdiği “çocuk zexesi”nin ikincisini Jıle Çocuk Kulübü ile düzenledi. “Çocuklarımızın zexes âdetini öğrenirken bir yandan da eğlenip kaynaşmalarını amaçladığımız etkinliğimize tüm çocuklarımızı davet ediyoruz” çağrısı yapılan buluşma 11 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşti. 

  

Kahvaltıda buluşuldu 

Büyükçekmece Kuzey Kafkas Kültür Derneği, 12 Haziran Pazar günü 10.00-14.00 saatleri arasında dernek binasında bahar sezonunun son kahvaltısını düzenledi. 

  

“Açılırken Tek Kilitli” 

Hasan Okan İşcan’ın bir süre önce 2. baskısını yapan kitabı “Açılırken Tek Kilitli” için düzenlenen imza günü etkinliği, 12 Haziran’da Kadıköy İmge Kitabevi’nde gerçekleşti.  

  

“Dışeps Çocuk Ekibi” 

Sivas Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin düzenlediği gece, 19 Haziran’da Muhsin Yazıcıoğlu Kütür Merkezi’nde gerçekleşti, etkinlikte “Dışeps Çocuk Ekibi” sahneye çıktı. 

  

“Kafkas Abhaz Şöleni” 

İnegöl Abhaz Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Kafkas Abhaz Şöleni”, 19 Haziran’da Mezit Boğazı’nda yapıldı.  

  

“Kültür ve Sanat Festivali” 

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği, 19 Haziran’da Sekapark Kafkas Evi’nde “Kültür ve Sanat Festivali” düzenledi. 

  

“Yeniden Doğuş 1864” 

Genel sanat yönetmenliğini Mamrukho Mecit Moğol’un yaptığı “Yeniden Doğuş 1864 / Kafkasya’dan Anadolu’ya Bir Sürgün Hikâyesi” adlı gösteri, 27 Haziran’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde sergilendi. 

  

“Ortak Düşlerin Toprakları” 

İstanbul Abhaz Kültür Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ridade Ensemble, 25 Haziran’da “Ortak Düşlerin Toprakları” başlıklı gösterisini Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz