Neler oldu?

0
385

Yargıtay, 71 askeri öğrencinin müebbet hapis cezasını bozdu 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfı mevkiinde meydana gelen olaylara ilişkin 116 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında dava açılmış, müebbet hapis cezası verilmişti. Temyiz üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay, 71 öğrencinin beraat etmesi gerektiğini belirterek tahliyelerine karar verdi. 

Yakınları, tutsak öğrencilerin tahliyesine başlandığını sosyal medyada paylaştı.  

  

MİT’ten gelen fişleme belgeleri, mahkemeye ‘savunma’ olarak sunulmuş 

Ankara Üniversitesi yönetiminin, Barış Akademisyenleri’ne yönelik ihraçların öncesinde Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) talep ettiği, personeline dair ‘gizli’ ibareli fişleme belgesini, “savunma” adı altında idare mahkemelerindeki yargılamalara gönderdiği ortaya çıktı.  

Ankara Üniversitesi’nin “suç isnat etmeye çalışan” ifadelerin yer aldığı fişleme belgesini mahkemelere savunma olarak göndermesinin ardından akademisyenler ayrıca yasal süreç hazırlığına girişti. (Gazete Duvar) 

  

Artan kiralara yetişemeyen memurlar kentlerden kaçıyor 

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yüksek oranlarda artan kiralara yetişemeyen, bir maaş tutarında kira ödemeye başlayan memurlar, taşra illerine tayin istemeye başladı. TBMM’de konut ve barınma sorunu konusunda verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 

  

Birleşik Kamu-İş: 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 20 bin lirayı geçti 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın araştırmasının sonuçları açıklandı: 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı haziran ayında bir önceki aya göre 314 lira arttı. Gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 420 lira artarak 13 bin 361 liraya, yoksulluk sınırı ise 736 lira daha artarak 20 bin 140 liraya yükseldi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz