Çeçenyalı annelerden protesto

0
292

Çeçenyalı anneler, oğullarının, eşlerinin ve akrabalarının Ukrayna’daki savaşa gönderilmesini protesto etmek için 21 Eylül’de Grozni’deki Çeçenya’nın Kalbi Camisi önünde toplandı.  

Anneler, Ramzan Kadirov’a sosyal medyadan isimsiz olarak ilettikleri mesajlarda daha fazla yas tutmak istemediklerini belirtti.  

Bir anne, Kadirov’a “Savaşa karşıyız, savaşın çocuklarıyız. Çocuklarımız dayanaksız ilkeler yüzünden ölmesin. Oğullarımızı nereye götürüyorsunuz? Acı çekiyoruz. Bizi bırak, savaşı barışçıl bir şekilde çöz!” mesajı yazdı.  

1ADAT muhalefet hareketinin temsilcisi İbragim Yangulbayev, protesto eylemine katılan kadınların erkek akrabalarının zorla Ukrayna’ya gönderildiğini iddia etti. 

Öte yandan Kadirov bir TV yayınında Çeçenya’da seferberlik ilan etmeyeceğini, ülkesinin Ukrayna’daki savaşta şu ana kadar gereğinden fazlasını yaptığını söyledi. 

21 Eylül mitingi, Kadirov’un iktidarına karşı çıkış yapılan ilk eylem oldu. 

Kafkasya Halkları Meclisi Başkanı, Çeçen siyaset bilimci Ruslan Kutaev bir açıklama yaparak, “İnsanlar şimdi çocukları zorla Ukrayna’ya gönderileceği için şok halindeler. Artık kimse bu hükümete inanmıyor.  

Korku ve endişe var, Kadirov Çeçenya’ya böyle bir korku saldı. Ama çocuğunu korumak isteyen bir kadın çok şey yapabilir” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz