Kadirov, Rusya ordusunun stratejisini eleştirdi

0
251

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçenya Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Ukrayna’nın karşı saldırısının Moskova’yı hazırlıksız yakaladığı görüşü yaygınlaşırken, Rusya ordusunun liderlerini eleştirdi.  

Rusya ordusunun Ukrayna’nın kuzeydoğusunda geri çekilme durumunda kalmasının Moskova’da karışıklığa sebep olabileceğinin şu ana kadar en büyük sinyali olan Kadirov’un açıklamalarında, Vladimir Putin’in “gidişatın gerçek durumundan haberdar olmayabileceği” ifade edildi.  

11 Eylül’de Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hatalar yaptılar ve bence gerekli sonuçları çıkaracaklar. Eğer bugün veya yarın stratejide değişiklikler yapılmazsa, Savunma Bakanlığı’nın liderleriyle konuşmak ve onlara sahadaki gerçek durumu anlatmak durumunda kalacağım” diyen Kadirov, “Durum çok ilginç. Hatta şoke edici diyebilirim” ifadelerini kullandı. 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde birçok Çeçen birliği görev alıyor. Kadirov, Kremlin’e ‘sadakatiyle’ tanınsa da şu ana kadar Moskova’nın işgal konusunda farklı mesajlar vermesini önlemekte zorlandığı tek üst düzey yetkili oldu. (T24) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz