KOC-A seçimleri yapıldı

0
270

Kuzey Osetya Cumhuriyeti – Alanya (KOC-A) Meclisi 7. dönem ve yerel seçimler 10-11 Eylül’de yapıldı. 

335 sandıkta gerçekleşen, ciddi bir ihlalin olmadığı bildirilen, %69.09’luk bir katılımın olduğu seçimde KOC-A Parlamentosu’ndaki toplam 70 koltuk için partilerin aldıkları oy oranı ve kazandıkları vekillik sayısı MSK Başkanı Zhanna Morgoeva tarafından açıklandı: 

Putin’in “Birleşik Rusya” Partisi: %67,88 – 51, 

“Adil Rusya – Gerçek İçin Vatanseverler” Partisi: %14,27 – 10, 

“RF Komünist Parti”: %12,35 – 9, 

“Anavatan Partisi”: %2 – 26, 

“Liberal Demokratik Parti”: %1 – 57. 

Parlamento başkanlığına Taymuraz Tuskaev seçildi 

Seçimlerden sonra oluşan, 10’u kadın, 57’si yönetici olan ve en genci 22 yaşındaki yeni parlamento üyeleri, başkanlığa iktidar partisinden Taymuraz Tuskaev’i seçti. Bir ekonomist olan Tuskaev, 2010’dan 2012’ye kadar Bütçe, Vergiler, Mülk ve Kredi Kuruluşları Komitesi’ne başkanlık eden parlamentonun 4. dönem milletvekiliydi. Eylül 2016’dan Ekim 2021’e kadar da Hükümet Başkanı olarak görev yaptı. 

Bu seçimlere katılmalarına izin verilmeyen siyasi partiler de vardı: “Rus Komünistler”; “Gelişme Partisi” ve “Yeni İnsanlar” partilerinin çok fazla bir tabanı olmadığından en fazla birkaç vekillik kazanabilecekleri düşünülüyordu ancak resmi çizgiye en muhalif olan bu partilerin seçimlere katılmalarına izin dahi verilmemesi RF’nin geçmekte olduğu uluslararası ve askeri sıkıntılara yenilerini katmamak isteğinden olsa gerek. Seçimlere katılmalarına izin verilmemesi üzerine bu partilerin önce Osetya ve sonrasında RF üst mahkemelerine yaptıkları itirazlar reddedilmişti. 

Seçimlerde oy kullanan, Zuarıkæw Köyü’nün 106 yaşındaki sakini Mişuræt Slanova da medyanın ilgisini çekti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz