Kuzey Kafkasya Kriz Komitesi kuruldu

0
325

Vladimir Putin’in 21 Eylül’de kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerindeki durumdan endişelenen önemli bir genç nüfus civar ülkelere doğru hareketlendi. 

29 Eylül’de İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde bir araya gelen İstanbul merkezli sivil toplum kuruluşları, Kuzey Kafkasya Kriz Komitesi’ni kurdu.  

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Şamil Vakfı, Alan Vakfı, Kafkas Vakfı, Adige Xase, İstanbul Birleşik Kafkasya Derneği, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti, Almastı Çerkes Kadın Hareketi, Ankara Çerkes Derneği ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin katılımıyla düzenlenen toplantı sonucunda Ümit Dinçer, Nusret Baş, Ayşen Dağıstanlı, Sadrettin Kuşoğlu, Emine Arslandok, Ahmet Güneş ve Nail Sönmez’in Yürütme Kurulu, Erol Karayel’in Komite Sözcüsü olarak görev yapmasına karar verildi. 

Komite, 15 Ekim’de şu çağrıyı yaptı: 

“Komitemiz, hem yeni gelenlerin geçici olarak (bir hafta, 15 gün) barınabilecekleri; sonrasında da kirası mukabili uzun süreli yerleşebilecekleri konutlara ihtiyaç duymaktadır.  

Acilen, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakası ile çevre illerde, gelenleri kendi evlerinde kısa süre misafir edebilecek kişiler ile boş / kullanılmayan (kullanılabilir yazlıklar da olabilir) yahut bedeli mukabilinde kiralanabilecek konutlar aramaktayız.  

Çağrımıza destek olacakların aşağıda belirtilen iletişim kanallarından acilen komitemize ulaşması rica olunur.  

Tel: +90 506 399 04 01 

Mail: krizmasasi@kaffed.org” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz