Kısa haberler

0
246

Kültür gecesi 

Yenibosna’da faaliyetlerini sürdüren Kafkas Çerkes Derneği’nin 5 Kasım’da düzenlediği “Geleneksel Kültür Gecesi” yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

  

İKKD’de el sanatları kursları başladı 

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) Kucba Esen Bal ve Tuğuj Asiye Yağan rehberliğinde düzenlediği “Geleneksel Çerkes El Sanatları Kursları” başladı. Bal ve Yağan ayrıca Abhaz Kültür Derneği’nde de çalışmalara başladı. 

Bilgi ve kayıt için: 0533 123 07 14 

  

‘Anka’ yeni sezona hazırlanıyor 

Ankara Çerkes Derneği’nin (AÇD) kurduğu “Çerkes Derneği Anka” basketbol takımı, yeni sezon hazırlıklarına başladı. 

Kadrosunun çoğunluğu AÇD üyelerinden oluşan, Zaxox Onur Berjan Aksoy’un çalıştırdığı “Çerkes Derneği Anka”, 2022-2023 sezonunda Ankara Büyükler Amatör Ligi’nde mücadele edecek. 

  

5 Kasım 1977 saldırısı 

Ankara Çerkes Derneği Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği yuvarlak masa toplantısının konusu “5 Kasım 1977 Saldırısı ve Tsey Mahmut Özden” oldu.  

5 Kasım’da yapılan toplantıda, Tsey Mahmut Özden’in öldürülmesini takiben yaşanan olaylar ve dönem itibariyle verilen kimlik mücadelesine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Ardından “5 Kasım saldırısı günümüzde nasıl yorumlanmalı ve neler çıkarılmalı?” sorusu tartışıldı. 

  

‘İKKD Kitap Günleri’ 

İKKD’nin 5 Kasım’da düzenlediği etkinliğin konukları, “Çerkes Hikâyeleri Antolojisi – Sürgünün 158. Yılında 158 Hikâye” kitabını yayına hazırlayan Adeje Ayça Atcı ve Elbruz Aksoy’du. 

  

Amasya Çerkes Kültür Derneği sezonu açtı 

Amasya Çerkes Kültür Derneği’nin sezon açılışı etkinliği, 5 Kasım’da Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Etkinlikte, Kayseri Kafkas Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Maze Müzik Grubu ve Ashemez Dans Topluluğu ile Çorum Kafkas Kültür Derneği Mazenef Mızıka Grubu sahne aldı. 

  

Şelameli kahvaltı 

İKKD’nin “Bir yanda şelame bir yanda maydanoz salatası… Bir yanda sohbet bir yanda çocuk sesleri… Gelin bu pazar kahvaltımızı hep beraber yapalım!” çağrısıyla düzenlediği sezonun ilk kahvaltısı, 20 Kasım’da dernek binasında yapıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz