Dünyadan haberler

0
272

Almanya

Almanya Federal Meclisi, IŞİD’in 2014 yılında Şengal’de Ezidilere yönelik katliamının soykırım olarak tanınmasını içeren önergeyi kabul etti. 19 Aralık’ta gerçekleşen meclis oturumuna katılan tüm milletvekilleri, önergeye ‘evet’ oyu verdi. 

“Alman Federal Meclisi IŞİD’in işlediği savaş suçları ve insanlığa karşı suçların mağdurları önünde eğilmektedir” ifadelerine yer verilen önergeyi imzalayan milletvekilleri, Alman hükümetine, soykırımın siyasi ve hukuki olarak ele alınması için mevcut uluslararası ve ulusal yapıları desteklemeye devam etmesi ve BM’nin özel soruşturma ekibi UNITAD’ın yetkilerini güçlendirmesi çağrısında bulundu.


Fransa

Fransa’da Başbakan Elisabeth Borne’un emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64’e çıkarılacağı yönündeki açıklamasının ardından başkent Paris’in yanı sıra birçok şehirde protesto gösterileri düzenlendi.


Kosova

Bosna’daki Srebrenitsa Katliamı’ndan sonra Balkanlar’da yaşanan ikinci en büyük katliam olarak bilinen Kosova’daki Reçak Katliamı’nın 21. yıldönümü anıldı.

Sırp güçleri tarafından 1999 yılında kurşuna dizilen 45 Kosovalının mezarı, katliam kurbanlarının yakınlarının yanı sıra Kosova’nın dört bir yanından gelen yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz