‘Millet İttifakı vaatlerinde beklediğimizi bulamadık’

0
545

Seçim süreci ve sonrasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Cumhur İttifakı’na karşı Millet İttifakı’nın da kadın kazanımları için bir mutabakat oluşturmadığına dikkat çekti. Dernek, çözüm önerilerini ve taleplerini de paylaştı.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Serenita Pera binasında 5 Nisan’da gerçekleşen toplantıda, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç ve siyaset bilimci Serpil Sancar konuşmacı olarak yer aldı.

Kadın politikalarının daha iyi olması için çabaladıklarını belirten Gülseren Onanç, “Karşımızdaki tehlikenin de farkındayız. Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu kadın düşmanı ittifak korkunç. İstanbul Sözleşmesi’nden sonra 6284’ün kaldırılması için yeni adım atmaya çalışıyorlar. Bu söylemlerin içinde bizim beklediğimiz içerikleri bulamadık. Toplantımızın bir nedeni de aslında bu. Gelecek olan baharın kadınlara neler getireceğini duymak istiyoruz” dedi.

Onaran’dan sonra konuşan siyaset bilimci Serpil Sancar, kadın kazanımlarına yönelik saldırılara karşı ittifakların yeterli bir profil oluşturmadığını belirterek şunları söyledi: “AKP ve Cumhur İttifakı, kadınların kazanılmış haklarından geriye adımlar attılar. Millet İttifakı’nın kadın hakları konusunda söylediği sözler de yeterli bir politika uygulayacaklarını bize söylemiyor. Eksiklik ve cinsiyet körlüğü ile karşı karşıyayız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz