Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Çocuklar için destanlar

Nart Destanı, Çerkes halkının yüzyıllar öncesinden süzülerek gelen bir değeri. Yaşam sevgisi, doğa sevgisi, insan sevgisi gibi pek çok evrensel değeri bilgece bir anlatımla dile getiren bir şaheser. Nart Destanı’nın en güzel metinlerinden bir seçme yapılarak Adigece ve Türkçe olmak üzere iki dilde çocuklar için uyarlandı. Hikâyelerin kendileri kadar güzel resimlerle bezendi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Koyusiyah Yayıncılık işbirliği ile hazırlanan serinin ilk iki kitabı “Seteney Çiçeği-Сэтэней гъэгъа” ve “Nartların Altın Ağacı-Нартхэ я дыщэ жыг” adlarıyla yayımlandı. Hikâyeler Erdoğan Boz tarafından çocuklar için uyarlandı; çizimler ise Yıldız Eviren tarafından yapıldı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Yazarın Diğer Yazıları

İKKD’nin küçük yönetmenlerinden ‘Kavuşma’

Bayrak tüm dünyada bir ulusu oluşturan en temel yapıtaşlarından biri olarak kabul görülür. Aslında bir sembol olmaktan öte milletin tarihidir, ruhudur. Geçmişten geleceğe...

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img