Neler oldu?

0
197

Gazeteciler gözaltına alındı

Bianet editörü Evrim Kepenek, Evrim Deniz, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz, MA muhabiri Fırat Can Arslan ve T24 editörü Sibel Yükler, 25 Temmuz’da gözaltına alındı.

 

Kobani Davası’nın 26. duruşması görüldü

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protestolar gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davanın 26’ncı duruşması görüldü.

Mahkeme, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya dair savunmalarını hazırlamak için süre talebini reddetti. Bir sonraki duruşma, 1 Ağustos’ta görülecek.

 

Roni Margulies hayatını kaybetti

Şair, yazar, gazeteci ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üyesi Roni Margulies, 20 Temmuz’da hayatını kaybetti.

 

Müzisyen Özkan Uğur yaşama veda etti

MFÖ grubunun sevilen solisti Özkan Uğur, 8 Temmuz’da yaşama veda etti.

 

Yurtdışına göç yüzde 62,3 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 yılı Uluslararası Göç İstatistikleri’ne göre Türkiye’den yurtdışına göç edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 62,3 artarken, yurtdışından Türkiye’ye göç edenlerin sayısı yüzde 33,2 oranında azaldı.

 

‘Filenin Sultanları’ndan sevindiren şampiyonluk

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 16 Temmuz’da ABD’nin Arlington kentinde oynanan final maçında Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 yenerek şampiyon oldu. Tarihinde ilk kez altın madalya kazanan Filenin Sultanları’ndan Zehra Güneş, Gizem Örge ve Melissa Vargas, turnuvanın Rüya Takımı’na seçildi.

 

Vergi zamları

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla pasaport, noter ve vize harçlarından bahis oynarken uygulanan vergi oranlarına, çok sayıda kaleme zam yapıldı.

Bu kalemlerden en çarpıcı olanı katma değer vergisine (KDV) getirilen artış oldu. Yüzde 18 KDV ürünlerde KDV oranı yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.

 

En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasayla, memur ve emeklilerin yılın ikinci ayında alacakları maaş netleşti. Buna göre; tüm kamu personeline 8 bin 77 lira seyyanen ödeme yapılarak, en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltildi. Emekli maaşlarına ise yüzde 25 zam yapıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz