Kısa Haberler

0
142

‘Çerkes Yemekleri Gecesi’

Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren Çerkes Kültür Evi’nin 2 Eylül’de düzenlediği “Çerkes Yemekleri Gecesi”nde Şınaho Betül Bilgin, Brant Mesut Barut ve Agırba Aydın Ağır sahne aldı.

 

Sergi

Ankara Kafkas Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kafkas Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği, Çeçen ressam Rustam Yahihanov’un eserlerinden oluşan “Kafkasya Efsaneleri” başlıklı sergi, 2-12 Eylül tarihleri arasında Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

 

‘Boğaz Turu’

İstanbul Yenibosna’da faaliyetlerini yürüten Kafkas Çerkes Derneği’nin düzenlediği “Boğaz Turu” 9 Eylül’de yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Düzce’de ‘Kamp Zamanı’

Düzce Adige Kültür Derneği’nin düzenlediği “Kamp Zamanı” etkinliklerinin ikinci buluşması, Konaklı Köyü’nde (Bıramcıhabla) 10 Eylül’de gerçekleştirildi.

 

Sezon açılışı

Gönen Çerkes Lültür Derneği, 23 Eylül’de Hacımenteş Köyü’nde düzenlediği etkinlikle yeni sezona merhaba dedi.

 

Kutıj Çocuk Kulübü

Çerkes Kültür Evi’nin Kutıj Çocuk Kulübü 23 Eylül’de yeni dönem çalışmalarına başladı.

 

Zexes

Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 23 Eylül’de dernek binasında gerçekleştirdiği “Sezon Açılış Zexesi” sonrasında gençlik komisyonu üyeleri seçildi. Gençlik komisyonunda şu isimler yer aldı: Kutay Diler (Başkan), Dijan Kuşcu, Benan Aktan, Jankat Akdeniz, Yenal Tok, Enes Gel, Genar Özger.

 

Geleneksel piknik

Ankara Çerkes Derneği’nin her yıl düzenlediği piknik etkinliği 24 Eylül’de Hacımuratlı Köyü’nde yapıldı.

 

NANU sezonu başladı

İstanbul Kafkas Kültür Derneği bünyesinde okulöncesi öğretmeni Haphuaj Ayfer Sarıtekin ve yardımcıları yönetiminde faaliyet gösteren “NANU Çocuk Oyun Grubu”nun çalışmaları 30 Eylül’de başladı.

1-5 yaş arası çocuklara öncelikli olarak Çerkesçe öğretmeyi amaçlayan seanslarda aynı zamanda çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimleri için faydalı daha birçok aktivite yapılıyor.

NANU, eğer 1-5 yaş arası çocuğunuz varsa sizleri de ailesine katılmaya davet ediyor.

İrtibat için: 0533 123 07 14

 

Elbruz gösterisi

Ankara Çerkes Derneği’nin 30 Eylül’de düzenlenen sezon açılışında Elbruz Dans Grubu sahne aldı. Adige Kıyafet Günü ile Abhazya Bağımsızlık Günü’nün de kutlandığı etkinliğe Badin Müzik Grubu, Gupse Seda Özdemir ve Surhay şarkılarıyla renk kattı.

 

Dil kursları başlıyor

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği Adigece (Doğu ve Batı diyalektleri) ve Abazaca dil kurslarının tanışma ve bilgilendirme toplantısı 1 Ekim’de yapılacak.

 

Çerkes köyleri buluşması

Amasya Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Çerkes Köyleri Buluşması” 1 Ekim’de Eski Kızılca Köyü’nde gerçekleştirilecek.

 

Ahakuytra çalışmaları

İstanbul Abhaz Kültür Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten “Ahakuytra Büyükler Ekibi”nin çalışmaları, Humsaç Burak Kumaş eğitmenliğinde 9 Ekim’de başlayacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz