Maykop’taki vazgeçilmez lezzet duraklarından biri: Adige Ane

0
822

Geçen günlerde Adigey Cumhuriyeti’nin başkenti Maykop’a düzenlemiş olduğumuz ziyaret esnasında bölgenin en iyi mutfakların birine sahip olan Adige Ane isimli bir kafe ile karşılaştık. Pionerskaya Caddesi’ndeki bu yer pek çok Çerkesin hatta Rusların dahi uğrak noktası konumunda.

Dikkat çeken tabelasının ardından içeri girdiğimizde bizleri güler yüzlü çalışanlarıyla mekânın sahibi Teucej Beslan beyefendi karşıladı. Kendisiyle Adigece ve Rusça olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bize mekânın aile yadigârı olduğundan ve ne tarz yemekler hazırladıklarından bahsetti. “Şelame”, “şıps baste” ve “kalmıkşey” müşterileri tarafından en çok tercih edilen ürünler arasında. Fiyatlarının şehir ortalamasına göre oldukça uygun olması pek çok kişinin, özellikle de öğrenci kesimin, daha da çok bu kafeyi tercih etmesini sağlıyor.

Eğer bir gün yolunuz Maykop’a düşerse ve Çerkes mutfağının anavatanda nasıl bir tarzda yapıldığını test etmek isterseniz Adige Ane’nin kapısını tıklatmanız tavsiyemizdir. Giderken Teucej Beslan Bey’e Shibzukho Albek’in ve Jineps’in selamlarını da iletmeyi unutmayın.

 

Adres: Adigey Cumhuriyeti, Maykop, Pionerskaya Ulitsa, 327

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz