Yeniden “Tizeğus”…

0
424

Uzun zamandır faaliyette bulunmayan Tizeğus Kafkas Halk Dansları Topluluğu yeni sezonda çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Düzce Adige Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sezgin, Tizeğus’un tekrardan çalışmalara başlayacağını, dernek bünyesinde ekiplerin yer almasının önemli ve gerekli olduğunu, bu anlamda yönetim kurulu olarak gençlere her daim destek vereceklerini dile getirdi. Ayrıca sadece dans değil tiyatroda da sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyen Ayşe Sezgin, “Yeni bir tiyatro topluluğu kurarak ileride Çerkesçe oyun çıkarmak en büyük isteğimiz. Yeni sezonda dernek çatısı altında dans ve tiyatro eğitimi alan gençler olacak ve biz her zaman bu konuda destekçi olacağız” dedi.

Dans ekibi sorumluluğunu Tinef ve Tizeğus’un eski oyuncularından, yönetim kurulu üyesi Kirezaph Kübra Kiraz Kazak’ın üstlendiği topluluğun eğitmenliğini ise yine Tizeğus’un yetiştirdiği Kirez Recep Kiraz üstlenecek. Dernek bünyesinde ekip çalışmalarının önemini vurgulayan Kübra Kiraz Kazak, “Önemli olan gençlerin dernekle her daim bağının devam etmesi ve birlikte vakit geçirmeleri. Bizler de bu dernekte yıllarca dans ederek birçok faaliyette görev alma şansı bulduk. Ekibin de adını yaşatan bir süreç olmasını ve yıllardır olduğu gibi yine yeniden Tizeğus ruhunu yaşatmayı diliyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Ekibin eğitmeni Recep Kiraz benzer duygular ile birlikte, “Dernek ekipleri gençlerin bir arada olması açısından büyük önem teşkil ediyor. Bu çalışmaların sadece dans edip zaman geçirdikleri bir yer olmasından ziyade, bizim amacımız xabze’yi (habze) yaşadıkları, kültürü tanıyıp paylaştıkları, birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunup, birlikte öğrendikleri bir yer olabilmesi” diyerek yeni sezondan umutlu olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz