Armita Geravand neden öldü?

0
1049

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün birinci yıldönümünde, bir kadın daha başörtüsü nedeniyle ‘ahlak polisi’ ile yaşadığı belirtilen tartışma sonucu hayatından oldu.

1 Ekim günü başörtüsü nedeniyle ‘ahlak polisi’nin saldırısına uğradığı ve komaya girdiği iddia edilen 16 yaşındaki Armita Geravand, beyin ölümü gerçekleştikten bir hafta sonra hayatını kaybetti.

 

İranlı yetkililer reddetmişti

Norveç merkezli insan hakları kuruluşu Hengaw, Geravand’ın başörtüsü yasaklarını ihlal etmesi gerekçesiyle ‘ahlak polisi’nin saldırısına uğradığını duyurmuştu. İranlı yetkililer bu suçlamayı reddetmişti.

İran Devlet haber ajansı IRNA’da paylaşılan kamera görüntülerinde ise Geravand’ın başörtüsüz biçimde iki kadın arkadaşıyla birlikte metro platformundan trene doğru yürüdüğü görülüyordu. Trene girdikten sonra genç kadınlardan birinin hemen geri çekildiği ve yere uzandığı, diğerinin ise yolcular tarafından baygın halde sürüklenerek dışarı çıkarıldığı görüntüleri var.

Görgü tanıkları, metro içinde Geravand’ın ahlak polisi tarafından darp edildiğini iddia ediyor. Ancak resmi makamlar, Geravand’ın tansiyonunun düşmesi sonucu bayıldığını, düşerken başını çarptığını, güvenlik güçleriyle herhangi bir olay yaşanmadığını savundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz