Emekçiler ‘vergide adalet’ talebiyle buluştu

0
128

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) çağrısıyla 21 Ekim’de İstanbul Kartal’da “Vergide adalet” talebiyle miting yapıldı.

“Geçinmek istiyoruz! Vergide adalet!” ve “Filistin’e özgürlük!” pankartlarının taşındığı yürüyüşte Birleşik Metal-İş, Dev Yapı-İş, Sosyal-İş, Lastik-İş, Genel-İş, Limter-İş, Emekli Sen, Dev Sağlık-İş kendi pankartlarıyla yer aldı. Sendikaların haricinde Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği (UİD-Der), Emek Partisi (EMEP), Devrimci İşçi Partisi (DİP) ve Kaldıraç Hareketi mitinge katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konuşmasında tarihin en eşitsiz gelir bölüşümünün yaşandığı vurgusunu yaparak, özetle şunları söyledi: “İşverenlerden az vergi al, şirketlerin vergisine af çıkar, zenginlerin vergi borcunu ertele, yandaşların vergi borcunu sıfırla. ‘Peki nasıl dönecek bu devletin bütçesi?’ diye sorunca da işçinin, emekçinin, emeklinin, bizim cebimize el at. Memlekette öyle bir çark kurulmuş ki devlet dönüp dolaşıyor, yine elini bizim cebimize atıyor.

Şirketler, zenginler, patronlar için vergi kaçırmanın bir yolu hep açık bırakılıyor. Onlar buna vergi kaçırmak demiyor, vergiden kaçınmak diyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz