Neler oldu?

0
91

CHP Kurultayı’na doğru…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na, CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultayı’nda, Divan Başkanlığı önerisini götürdü. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre İmamoğlu bu öneriyi kabul etti.

 

Cumartesi Anneleri 969. hafta

Cumartesi Anneleri kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemin 969. haftasında Fehmi Tosun’un akıbetini sormak için toplandı. Cumartesi Anneleri, AYM’nin verdiği “hak ihlali” kararına rağmen 28. defa gözaltına alındı.

 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan kararnamede kurulan Başkanlığın amacı, “afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamalarını yürütmek” olarak tanımlandı.

Başkanlığın görev ve yetkileri ise, 6306 sayılı Kanun ile verilen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak, afet riski altındaki yapıların ve alanların dönüştürülmesine ilişkin mevzuatı hazırlamak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesi kapsamındaki uygulamalara ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilanı ile 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun kapsamındaki yenileme alanı ilanına ilişkin gerekli hazırlık işlemlerini yürütmek olarak belirlendi.

 

Motokuryeler eylem yaptı

İzmir’de yakın zamanda yaşanan motokurye cinayetlerine ilişkin Alsancak Garı’nda 24 Ekim’de eylem yapıldı. Motokuryeler, hız baskısının son bulmasını, işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin artırılmasını ve İş Kanunu’nu ihlal eden uzun mesailerin kaldırılmasını talep etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz