Rusya, Abhazya’da deniz üssü kuruyor

0
103

Abhazya Devlet Başkanı Aslan Bjania, İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, Rusya ile Abhazya’da üs kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandığını açıkladı. Anlaşmanın 30 Eylül’de yapıldığı bilgisini paylaşan Bjania, “Bir anlaşma imzaladık. Yakın gelecekte Oçamçira bölgesinde Rus donanması için kalıcı bir üs olacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rus Karadeniz Donanması’na ait pek çok geminin Sivastopol’den Novorossiysk’e konuşlandırılacağı iddia edildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konunun Rusya Savunma Bakanlığı’na sorulması gerektiğini söyledi. Peskov, “Askeri birliklerimizin, gemilerimizin konuşlandırılmasıyla ilgili konular, elbette Savunma Bakanlığı’nın yetkisinde olan konulardır. Bu konuyu yorumlayamam” şeklinde konuştu.

 

Ukrayna füze saldırısı düzenlemişti

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’nda bulunan Sivastopol’deki Rus Karadeniz Donanması Karargâhı’na 22 Eylül’de Ukrayna’nın füze saldırısı düzenlediği bildirilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı sonucu Karadeniz Donanması’nın tarihi karargâhının hasar gördüğünü duyurmuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz