Yeniden doğmak

0
120
  • 289
  • 22.660
  • 613.813
  • 8.909

Merhaba,

Sizce bu rakamlar sadece sayı mı?

Anlamları sayıdan çok daha fazlası.

Ülkemiz 2022 yılı “organ bağışı” verileri:

1) 289

2) 22.660

3) 613.813

4) 8.909

1) Ölü donör sayısı 2) Bağış kartı sayısı 3) Toplam bağış sayısı 4) Organ bekleyen hasta sayısı şeklindedir.

Eminim fazlası vardır. Malum, yıl 2024…

Yaşam hakkı tüm canlılar için vazgeçilemez, tüm inançlarda yaşam vermek, can vermek kutsal sayılıyor. Birçoğumuz ölümden sonra bile iyi hatırlanmak, insanların aklına gelince yüzünde tebessüm olmak, dilinde dua olmak isteriz. Bunun için yaşamımız boyunca kendimizce yollar deneriz. Bana sorarsanız birkaç yol gelir aklıma… Benim liste uzar gider, bir tanesi bu yazının konusu olsun.

“Organ bağışı” insanların kahramanı, umudu olmak için en güzel yöntemlerden biri, kendimi bildim bileli organ bulamadığı için yaşamını yitirmiş insanları duydukça “keşke” diyen üzülen biri olarak ölümümden sonra da tanımadığım insanlara şifa olmayı dileyerek üzerime düşeni yapmak için prosedürü araştırıp tamamladım.

Kim bilir belki bu satırları okuyup “ben de” diyenleriniz olur içinizde… Tüm kalbimle dilerim…

Prosedür kısacık, hemen anlatayım izninizle…

Size en yakın Organ Bağış Merkezi’ne ya da devlet hastanesine giderek “Organ Bağış Formu” dolduruyorsunuz, size bir bağış kartı veriyorlar, hepsi bu. Toplam harcadığım süre 15 dakika.

Sosyal medyada e-devlet üzerinden de bağış yapılıyor deniyor ancak ben o yöntemi denedim. Size dönüş yapılacak diye bilgi ekranı açıldı, ancak yaklaşık 1 yıl dönüş olmayınca Bağış Merkezi’ne giderek çözdüm (Belki e-devlet üzerinden de sorunsuz çözenler olmuştur diye bunu da eklemek istedim).

Hem siz hem sevdikleriniz için sağlıklı günler dilerim. Sevgiler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz