Kahvaltı ve söyleşi

0
19

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı, 10 Mart Pazar günkü kahvaltılı buluşmasında üç konuğu ağırladı.

‘Evvelden Sonra’ kitabı üzerine Doç. Dr. Erol Köroğlu ile kitabın yazarı, Yayın Kurulu Üyemiz Birgül Asena Güven’in söyleşisinin yanı sıra programa 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla TKP Kadıköy Belediye başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve CHP Pendik Belediye başkan adayı Tarık Balyalı da katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu ile ‘Evvelden Sonra’ romanının yazarı Birgül Asena Güven’in söyleşisi, Seyfullah Dağıstanlı’nın moderatörlüğünde, kitabın kapağının çizeri Aydan Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.

2023 Aralık’ta Papirüs Yayınları tarafından yayımlanan ‘Evvelden Sonra’ya ilişkin sohbette, 31 Ocak 2024’te yaşamını yitiren Mario Levi anıldı. Levi roman için şu satırları kaleme almıştı: “Birgül Asena Güven bizi bu ilk romanında farklı yüzleriyle anlam kazanan bir hikâyenin içine çekiyor. Bir yanda Jan’ın Çerkes geçmişinden getirdikleri, bir başka yanda kadın kimliğiyle hayatta kalma mücadelesi. Uzatmalı aşkı ve dostlarıyla. Farklı kültürleri ve hayata bakış açılarıyla birbirlerine tutunmaya çalışanlar. Maçka’daki patlama birçoğunu ölümde birleştiriyor. Jan hayatta kalmış mıdır? Sorunun cevabı romanın gizli köşelerinde saklı. Bizi derinlikleri ve renkli anlatımıyla saran bir roman. İnceliklerini mutlaka görmemiz gerek.”

Kitaptan pasajların da okunduğu söyleşi, dinleyicilerin sorularına verilen yanıtlarla devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz