Vladimir Putin yeniden başkan

0
11

Rusya’da 15 Mart’ta başlayan ve 3 gün süreyle devam eden devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin, 5’inci kez devlet başkanı oldu.

Devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için 4 adayın yarıştığı seçimde Putin, Birleşik Rusya Partisi’nin desteğiyle bağımsız aday olmuştu.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova, devlet başkanı seçimini kesinleşmiş sonuca göre yüzde 87,28 oy alan Vladimir Putin’in kazandığını duyurdu.

Diğer adayların da oy oranlarını açıklayan Pamfilova, Komünist Partinin adayı Nikolay Haritonov’un yüzde 4,31 ile 3 milyon 768 bin 470, Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov’un yüzde 3,85 ile 3 milyon 362 bin 484, Liberal Demokrat Partinin adayı Leonid Slutskiy’in yüzde 3,20 ile 2 milyon 797 bin 629 oy aldığını kaydetti.

Oylamaya katılan herkese video mesajı ile teşekkür eden Putin, oyların her birinin büyük önem taşıdığını vurguladı ve “Desteğiniz için teşekkürler. Benim için bu, seçimlerdeki resmi zaferden daha önemli. Bu, ülkemizin siyasi ve ekonomik gidişatına destektir. Genel sonuçlarımız elbette daha büyük olmalıdır. Ancak bu, Rusya’yı bugün daha da güçlü ve bağımsız hale getiriyor” dedi.

Yeniden seçilen Putin, mayıs ayında yemin edecek ve 6 yıl daha görevde kalacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz