Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 2024 yılını değerlendirerek gazetecilerin karşılaştığı ekonomik ve mesleki zorlukları Ötekilerin Gündemi’ne anlattı. Durmuş, “2024 yılı, gazeteciler açısından ekonomik darboğazın, sansür ve baskının yoğunlaştığı bir yıl oldu. Meslektaşlarımız açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdi” dedi.
Gazetecilerin yalnızca ekonomik sorunlarla değil, aynı zamanda mesleklerini icra ederken karşılaştıkları baskılar ve sansürle mücadele etmek zorunda kaldığını vurgulayan Durmuş, “Sansür, baskı, dijital yasalar ve etkin ajanlık uygulamaları gazetecilerin üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ayrıca gözaltılar ve tutuklamalar, meslektaşlarımızın işlerini yapmasını daha da zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Durmuş ayrıca 2024 yılında eşit bütçe dağılımı konusunda adil adımlar atılmadığını ve medya kaynaklarının büyük bir kısmının yalnızca yandaş basına aktarıldığını belirterek, bu durumun basın özgürlüğüne büyük zarar verdiğini söyledi.