2021 yılında yayımlanan ilk kitabı “Kör Dilenciler”le edebiyat dünyasına yeni bir soluk getiren Barış Güven, bu kez okurları kölelik, özgürlük ve insanın kendini bulma mücadelesine tanıklık etmeye davet ediyor. Yazarın Papirüs Yayınevi’nden çıkan yeni kitabı “Köle”, okuyucuyu 16. yüzyılın çalkantılı Ortadoğu’suna götürerek, insanın ruhundaki derin yaraları ve umut arayışını tarihi bir çerçevede keşfetmeye çağırıyor.
Hikâye, iki ana karakterin, Yosef adlı genç bir kölenin ve Maimonides adlı bir Granada Yahudisinin özgürlük ve gerçeği arama çabasına odaklanıyor. Okuyucu bu iki kahramanın hikâyesinde Sultan Tomanbay ve Sultan Selim’in mücadelesine, Memluk Sultanlığı’nın yıkılışına giden sürece de tanıklık ediyor.
Kitabın kapak tasarımı, Ürdün’de yaşayan Çerkes sanatçı Zaina el Said’e ait.
Yayınevinin tanıtım yazısı
Bu hikâye, 922 Hicri yılı, zilkade ayının on yedinci günü karşılaştığım, içini döktükçe, beni yolculuğuna kattıkça ruhu ruhuma karışan o çocuğun hikâyesidir. Bu hikâye bir devrin kapanmasının, kapanırken beni de yutmasının hikâyesidir. Bu hikâye dermansız hırsların, kıymıklı ihanetlerin, asi, asil ruhların hikâyesidir.