Altın Madalyalarla Döndüler

0
452

Moskova’daki ZAO “Ekspotsentra” fuar alanında, 16 Şubat günü “Prodekspo” adlı uluslararası gıda sanayisi ürünleri fuarı açıldı. Fuarda seçkin Adigey sanayi ürünlerine de yer verildi. (..)

ZAO “Molzavod ‘Şovgenovski’” fabrikamızın ürünleri, yıllardan beri Moskova’daki alıcıların beğenisini kazanmış durumda. Ayrıca Adigey peynirine Rusya’nın değişik yörelerinden artan ölçüde talepler geliyor, bu konuda toptan peynir satışı üzerine sözleşmeler imzalandı.
OOO “Viktorya Ticaret Müessesi” kuruluşunun 100’ün üzerinde üretim çeşidi var. Üzüm ve diğer meyvelerden üretilen çeşitler, “Guzerıpl” balsamları (parfüm türü kokulu ürünler), “Zolotoy olen” (Altın geyik boynuzu) adlı, armut, dut, böğürtlen, kiraz ve kızılcıktan yapılma şurup ve likörler, fuar katılımcıları tarafından rağbet gördü. (..) “Adige Tuzu” (Адыгэ щы­гъу) adlı ürünü üreten Huaj (Хъуажъ) da altın madalya aldı. Jüri “İyotlu tuz” ile “Vılape acı sosu”nu (Vılape acıkası) çok beğendi.

Adigey’de tesisler kurmuş olan “Avakon-Yug” adlı bir Krasnodar firmasının Adigey’de ürettiği ürünler de altın madalya aldı. AC Başbakanı Kump’ıl Murat, Adigey’deki gıda sanayisinin AC devlet bütçesi tarafından desteklenmekte olduğunu, şimdi bunun yararlı sonuçlarının alınmaya başlandığını ve desteğin sürdürüleceğini açıkladı ve “Kriz, ürünlerimizi alıcı piyasasına sürme girişimlerimizi daha da hızlandırdı. Artık firmalarımız iç üretim mallarımızı daha fazla değerlendirir oldular. Fuar, Adigey’in güçlü bir ihracatçı bölge olduğunu, ürünlerimize talebin arttığını da gösterdi” dedi.

Kaynak: Adige Mak, 19.02.2009, Çeviri: Hapi Cevdet Yıldız

 

Sayı : 2009 03