1 Mayıs’a Jineps Pankartı Altında Katılmaya Davet Ediyoruz! 

0
541

Emekten, Barıştan, Demokrasiden ve Özgürlükten Yana Tüm Çerkesleri ve Dostlarını; 

1 Mayıs’a Jineps Pankartı Altında Katılmaya Davet Ediyoruz! 

Türkiye son yıllarda hiç olmadığı kadar gergin bir süreç yaşıyor. Barışa düşman olanlar hiç olmadıkları kadar ellerini güçlendirdiler. Demokrasiyi içine sindiremeyenler bir adım öne geçtiler. Özgürlükten korkanlar, onu zincirlemek için yeni girişimlerde bulunuyorlar. Emek ise hiç bu kadar sahipsiz, hiç bu kadar savunmasız olmamıştı… 

Kafkasya ise kan kaybetmeye devam ediyor. Adigey Cumhuriyeti fesh edilmek ve böylelikle Kafkasya’daki Çerkes siyasal ve kültürel varlığına öldürücü bir darbe vurulmak isteniyor. Çeçenya’daki işgal ve kirli savaş devam ediyor, ajanslar baharla birlikte çatışmaların yayılmasının beklendiğini bildiriyor. Abhazya’ya yönelik ambargo zayıflamakla birlikte halen devam ediyor. Beslanlı anneler adalet, Nalçikli anneler evlatlarının cenazesini, Moskovalı anneler Çeçenya’ daki savaşın bitmesini talep ediyor ama seslerini duyan yok. Daha da vahimi Kuzey Kafkasya’nın dört bir yanına dağılmış Adige, Abhaz, Oset, Çeçen, İnguş, Karaçay, Balkar, Lak, Lezgi vb. alt kimlikleri merkeze alınarak birbirine düşürülmek isteniyor. Tarihsel, kültürel, coğrafi, siyasal ve jeopolitik tüm ortak değer ve çıkarlar unutturulmaya çalışılırken ortak ÇERKES kimliği yok sayılmak isteniyor. 

Dünyada ise emperyalist vahşet hız kesmek bir yana, ABD’nin İran’a olası bir saldırısı ile yeni bir ivme kazanmak üzere. Irak ve Afganistan hala işgal altında. Yine de bütün bunlara karşın Latin Amerika’da halkların kendi kaderlerini ele alma yönündeki başarıları, Fransa’da işçi ve öğrencilerin haklarını savunmadaki kararlılıkları ve elde ettikleri başarı emperyalizmin işinin pek de kolay olmadığını muştuluyor. 

Toplum olarak sıkıntılarımızı anlayacak kesimler, bizlerle birlikte bu coğrafyada benzer sıkıntıları yaşayan, kaynaklardan daha az pay alan kesimlerdir. Yani, kardeş güçlerle ezberlerimizi bozup, oluşturdukları alanlarda Kafkasya’nın ve diasporanın sorunlarını paylaşacağız. 

Tüm bu çerçeveden hareketle emeğe, barışa, demokrasiye, birliğe ve özgürlüğe inanan Çerkesler olarak, bu yılki 1 Mayıs Alanı olan İstanbul-Kadıköy’deki mitingde, kültürümüzün bize kattığı saygı ve disiplin çerçevesinde yerimizi alacağız. Bu değerleri paylaşan tüm Çerkesleri ve dostlarını, bizlerle birlikte JİNEPS pankartı altında toplanmaya ve taleplerimizi ortak şekilde seslendirmeye davet ediyoruz. Dövizlere ve pankartlara taşıyacağımız taleplerimiz: 

Yaşasın Özgür Demokratik Bağımsız Birleşik Kafkasya! 

Yaşasın Kafkas ve Dünya Halklarının Kardeşliği!  

Çeçenya’da Kirli Savaşa Son! 

Abhazya’ya Ambargo Kalksın! 

Adigey’in Krasnador’a İlhakına Hayır! 

Beslan’da Adalet Yerini Bulsun, Gerçek Suçlular Yargılansın! 

Aslan Mashadov’ un naaşı ailesine teslim edilsin! 

Nalçik Anneleri’ne evlatlarının cenazeleri teslim edilsin! 

Yaşasın Barış! Yaşasın Demokrasi!  

Yaşasın Özgürlük! Yaşasın Birlik! 

 

Sayı : 2006 05