Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

En kirli hava Düzce’de

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi’ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Türkiye’nin en kirli havası Düzce’de ölçüldü. Havası en temiz şehir ise Bursa.
Düzce’de temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken endeks değeri 174’e kadar yükseldi.

İkinci sırada 172 ile başkent Ankara yer aldı. En kalitesiz havaya sahip üçüncü şehir ise 171 endeks değeri ile Hakkari oldu.

Verilere göre havası en temiz şehir Bursa oldu. Sanayi şehri olarak bilinen ve birçok sanayi kuruluşunun ilk tercih ettiği şehirlerden birisi olan Bursa’da hava kalite endeksi 10 olarak ölçüldü.

Bursa’yı 11 endeks ile Kastamonu ve Bitlis takip etti.

Türkiye’nin 4 büyükşehirlerinden birisi olan İstanbul’da hava kalitesi 96 ile ölçülerek orta derecede olurken, İzmir’de 111 endeks ölçümü ile havası hassas olarak görüldü.

Türkiye’nin batısında turist akınına uğrayan Antalya ise 54 endeks derecesi ile orta hava kalitesi olarak değerlendirildi.

Yazarın Diğer Yazıları

‘Tanımak, önlemektir’

Ermeni Soykırımı'nı 5 Haziran 2007 tarihinde alınan kararla resmen tanıyan ülkelerden olan Şili, 24 Nisan'ı ulusal yas günü ilan etti. Şili Temsilciler Meclisi'nin 1915'in...

1 Mayıs’a selamlama

“Sol Müzik” çatısı altında bir araya gelen Vodvil, Umuda Haykırış, Sol Anahtarı, Sokak Orkestrası, Sarya Müzik Topluluğu, Praksis, Muteriz, JINma, Hevra, Grup Yel Değirmeni,...

Kışanak’ın kitabına toplatma kararı kaldırıldı

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitabına, İzmir 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği’nin 2022/9865 sayılı kararı gereğince...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img