Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kitap: Bir Vatan Aşkına

Güner Kuban

Çerkes Ethem Ve Ailesinin Gerçek Öyküsü
“Atalarımın anayurtları Kafkasya’yı korumaya ne yazık ki imkanları yeterli olmadı ama biz ikinci vatanımız Anadolu’yu düşmana kaptırmayız!” Çerkes Ethem
İstanbul’un dillere destan Pembe Köşk’ünden başlayıp, Yunan işgali altında Ege köylerine uzanan 110 yıllık gerçek bir hikaye: Bir Vatan Aşkına.
“Adınız Türk İstiklal savaşına altın harflerle yazılacaktır” denilen Çerkes Ethem bir hain miydi, yoksa bir halk kahramanı mı?
Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok güçlü ve zengin olan Pshisov ailesi, Cumhuriyet ilan edildikten sonra kaçmak zorunda kaldıkları Yunanistan ve Ürdün’de neler yaşadılar?
Çerkes Ethem’in abisi Reşit Bey ve İstanbul’un en güzel kızı Seher Hanımın, dillere destan aşkı Yıldız bahçelerinde nasıl başladı ve sürgün, savaş, ayrılık dinlemeden nasıl devam etti?
Çerkes Ethem’in yeğeni gazeteci-yazar Güner Kuban kendi deyimiyle, “Resmi tarihin ezberlerini bozmak ve yakın tarihimizdeki kara delikleri aydınlatmak” için bu romanı kaleme aldı.
Güner Kuban, romanını ilkbahar aylarında bitirdikten sonra Ankara’dan onu çok duygulandıran bir haber geldi; “TBMM resmi bir belgeyle Çerkes Ethem’in hain olduğuna dair bir kararın genel kurmay dahil hiçbir bakanlıktan çıkmamış olduğunu açıklamıştı!”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img