Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

İdamın geri gelmesini istedi

Kadirov, Rusya’da idamın geri getirilmesini istedi. “Rusya 24” televizyonuna IŞİD hakkında konuşan Rus yanlısı Çeçen hükümeti başkanı Kadirov, “Onlar bu hayattan ne kadar çabuk giderlerse, bizde düzen o kadar hızlı sağlanacak” dedi.
Kadirov’a göre, teröristlerin hapislerde tutulması yanlış bir uygulama… Kadirov, “Onlar hapishanede sorun oluyor. Orada asker topluyorlar. Peygamber, onların ortaya çıkacağı yerde kan olacağını söyledi, bundan ötürü onları yok etmemiz lazım” dedi.
Kadirov, “Şimdi, Kadirov Müslümanlara karşı diyecekler. Onlar Müslüman değiller, peygamber onların Müslüman olmadığını söylüyor. Ben samimi bir Müslümanım, ben bizim dini liderlerimizin söylediklerini, Kur’an’dan vaaz ettiklerini söylüyorum” açıklamasında bulundu. Ayrıca Çeçenya bölgesinde terörist olmadığına garanti verdi.
Çeçenya başkanlığı sitesinde daha önce, IŞİD’e katılan Çeçenyalıların çoğunluğunun yok edildiği ifade edilmişti.
Snob haber ajansının verdiği bilgilere göre, Kadirov, Çeçenya’da terörizm ve propagandasına karşı aktif bir mücadele yürütüldüğünü sözlerine ekledi. (ajanskafkas)

Yazarın Diğer Yazıları

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Çerkes Osmaniye Köyü’nde piknik ve şenlik

Manisa’nın Çerkes Osmaniye Köyü’nde gerçekleştirilecek olan “20. Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği”nde Manisa Çerkes Kültür Derneği Kafkas Halk Dansları Topluluğu ile İzmir Çerkes...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img