Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Küresel İklim Grevi’

19 Mart Küresel İklim Grevi’nde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50 ülkede 700’den fazla noktada fiziksel ve dijital eylemler yapıldı.

‘Boş vaatler istemiyoruz’ sloganıyla düzenlenen 19 Mart Küresel İklim Grevi’nde Kadıköy’de bir araya gelen genç aktivistler, “İklimi değil sistemi değiştir”, “Sermayeye karşı doğanın öz savunmasıyız”, “Sıfır karbon sıfır kayyum” yazılı pankartlar taşıdı.

Basın açıklamasını Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi adına Melisa Akkuş okudu. Açıklamada “Gün geçtikçe derinleşen iklim krizi ile birlikte yeni normalimiz haline gelen aşırı hava olayları, afetler sadece çevreyi değil, ekonomiyi, sosyal yaşamı, kültürü ve siyaseti de etkiliyor. Bu da bize gösteriyor ki iklim krizi sadece bir çevre meselesi değildir” ifadeleri kullanıldı. (Yeşil Gazete)

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img